Dubois si zatrénoval s Jets. Už vieme, kedy zažije debut

Šikovný útočník Pierre-Luc Dubois absolvoval v nedeľu svoj prvý tréning s tímom Winnipeg Jets po 14-dňovej karanténe. Po ňom vyjadril presvedčenie, že aj po dlhej absencii bude pripravený na svoj prvý zápas v drese nového tímu.

„Sú dobré pocity byť znovu na ľade. Dva týždne, počas ktorých trénujete v obývačke, vás udržia do určitej miery v dobrej kondícii, ale nie je nič, čo by sa vyrovnalo korčuľovaniu na ľade,“ povedal Dubois.

Dvadsaťdvaročný rodák z kanadského Quebecu bol vymenený z Columbusu do Winnipegu spolu s draftovou voľbou za Patrika Laineho a Jacka Roslovica 23. januára. V sobotu korčuľoval individuálne a svoj debut zažije v utorok proti Calgary Flames.

„Nie je to pravdepodobne tam, kde som bol pred karanténou. Je jasné, že o niečo prídete, pretože nie je nič, čo by sa vyrovnalo korčuľovaniu, hraniu a trénovaniu. Dnes som sa cítil dobre, zajtra máme ďalší tréning a potom rozkorčuľovanie pred zápasom. Myslím si, že mi to bude stačiť, aby som sa cítil so sebou spokojný,“ pokračoval Dubois, ktorý trénoval v útoku s Kyleom Connorom a Trevorom Lewisom, ako aj v druhej presilovkovej formácii.

Tréner Paul Maurice bol spokojný s tým, čo od nového zverenca na tréningu videl: „Tréning zvládol bez problému. Nemôžete ani ukazovať prstom na hráča, ktorý príde na ľad po dvoch týždňoch v karanténe. Tlačil na seba tak veľmi, ako mohol, keď bol mimo ľadu. Myslím si, že bude ešte silnejší a rýchlejší. Na ľade však vyzeral dobre. Sledoval som veľa jeho zápasov v NHL a nebol tam veľký pokles oproti tomu, čo som videl na videu.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL