Ducks sami od seba Getzlafa pravdepodobne nevymenia

Vyzerá to tak, že trápiaci sa tím Anaheim Ducks neplánuje pred prestupovou uzávierkou vymeniť kapitána Ryana Getzlafa aj napriek tomu, že sa po sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Kalifornský tím by v prípade výmeny musel požiadať známeho útočníka o to, aby sa vzdal klauzuly o nevymeniteľnosti. Frank Seravalli z televízie TSN tvrdí, že Ducks nemajú záujem obrátiť sa s touto žiadosťou na dlhoročnú oporu tímu a vymenia ho len vtedy, ak by on sám o tom mal záujem.

„Ďalšie veľké meno z Anaheimu, o ktoré by tímy mohli mať teraz veľký záujem. Takto stoja veci medzi Ducks a Getzlafom. Znamená tak veľa pre organizáciu a veria, že urobil skutočne dobrú robotu v stmeľovaní sa s mladíkmi. Ich pánom v tomto bode nie je osloviť ho s možnosťou potenciálnej výmeny. Musel by sa sám prihlásiť a povedať, že chce ísť niekde inde a zaútočiť na ďalší Stanleyho pohár. Kým tú ruku nezdvihne, nemyslím si, že bude pripravený na to, aby sme ho pridali na zoznam adeptov na výmenu,“ poznamenal Seravalli.

Getzlaf zaznamenal jeden gól a päť asistencií v 15 zápasoch tejto sezóny, v ktorej Anaheim okupuje šiestu pozíciu v Západnej divízii s bilanciou 6-8-3. V 69 zápasoch minulej sezóny nazbieral 11 gólov a 42 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL