Súčasťou McDavidovho famózneho výkonu bol aj čistý hetrik + video

Edmonton v sobotu vyhral nad rivalom z Calgary 7:1 a ten, kto čakal, že pri výhre bude mať prsty aj kapitán Connor McDavid, nebol sklamaný. Hviezdny útočník mal prsty v prvých piatich góloch svojho tímu, keď pri dvoch asistoval a tri strelil.

McDavid mal na konte už dve prihrávky, keď v 18. minúte začal svoju cestu za čistým hetrikom. Druhý gól strelil v druhej minúte druhej tretiny a tretí pridal v deviatej minúte druhej tretiny. Bol to jeho ôsmy hetrik v kariére, pričom jeden dosiahol ešte aj v play-off.

Pokiaľ ide o päťbodový večer, ten dvadsaťštyriročný Kanaďan zažil po druhýkrát v tejto sezóne (31. januára zaznamenal gól a štyri asistencie pri výhre 8:5 nad Ottawou) a po šiestykrát v kariére. Jeho maximom bol jeden šesťbodový výkon.

McDavid poslal do úžasu fanúšikov najmä v druhej dvadsaťminútovke, keď naslepo zakončoval prečíslenie dvoch na jedného. Pozeral sa, akoby puk chcel prihrať a z ničoho nič vystrelil. Svoje „tajomstvo“ úspechu po zápase nechcel prezradiť.

„Prečíslenia dvoch na jedného neboli v tejto sezóne nevyhnutne mojím priateľom. Chcem pri tých situáciách puky prihrávať a už som preto urobil pár chýb. Chcel som si to uľahčiť, a tak som jednoducho vystrelil na bránu. Myslím si, že to tam prešlo so šťastím,“ poznamenal McDavid.

Edmonton vyhral šiesty zápas z posledných siedmich a druhý po sebe proti provinčnému rivalovi. Momentálne je druhým tímom v poradí Severnej divízie, šesť bodov za Torontom.

„Je pre nás veľká vec, že sme boli schopní vyhrať oba zápasy a to v normálnom hracom čase. Stále je však len začiatok ročníka. Je pred nami veľa hokeja. Hráme dobre, ale potrebujeme vyhrávať aj naďalej,“ dodal McDavid, ktorý má po 20 dueloch na konte 37 bodov (12+25). Naposledy niekto nazbieral viac bodov v prvých 20 dueloch sezóny v ročníku 2002/03, v ktorom Mario Lemieux nazbieral 41 bodov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL