Crosby po 1000. zápase: Brať to ako bežný deň bolo prakticky nemožné

Sidney Crosby má za sebou špeciálny deň. Mimoriadny bol od rána až do večera a nakoniec skončil tak, ako kapitán Pittsburghu dúfal. Penguins vyhrali 3:2 nad Islanders v zápase, ktorý bol pre hviezdneho útočníka 1000. v kariére. K výhre pomohol dvoma asistenciami.

„Zažil som už odlišné skúsenosti v minulosti, ktoré som sa snažil brať ako bežné dni, ale dnes to bolo prakticky nemožné. Bolo skvelé, že sme ten zápas vyhrali, ale spôsob, akým sa ku mne chovali celý deň, bol celkom unikátny,“ priznal Crosby, ktorý si pred duelom prevzal obraz i striebornú hokejku.

Crosby sa stal 25. aktívnym hráčom, ktorý v NHL odohral tisíc zápasov. Je však historicky prvým hráčom Penguins, ktorý ich odohral v ich drese.

„Mám zo Sida skutočnú radosť. Bol to pre neho veľký večer a tá spomienka bude ešte lepšia, keďže sme boli na správnej strane výsledku. Určite to nebolo tak, ako sme si to predstavovali, ale našli sme cestu k výhre,“ povedal tréner Mike Sullivan.

Crosbymu cez deň pripomínali míľnik členovia rodiny, spoluhráči i protihráči cez videá. Gratulovali mu aj Mario Lemieux, Connor McDavid, Patrice Bergeron či bývalý spoluhráč Marc-Andre Fleury. Z tých súčasných sa najviac spája s Jevgenijom Malkinom a Krisom Letangom, s ktorým boli draftovaní v rovnakom roku a ktorému prihrával na dva góly.

„Máme veľmi veľa spoločných spomienok a myslím si, že túto k nim môžeme pridať. Bolo celkom cool, že sme mali v jeho 1000. zápase takéto spoločné momenty,“ skonštatoval Letang.

Tridsaťtriročný rodák z Nového Škótska, ktorý bol v roku 2005 draftovou jednotkou, dosiahol v 1000 zápasoch kariéry 1278 bodov za 468 gólov a 810 asistencií. V tejto sezóne nazbieral 15 bodov (6+9) v 16 stretnutiach.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL