Steve Yzerman dúfa, že NHL odloží draft

Generálny manažér tímu Detroit Red Wings, Steve Yzerman, verí, že tohtoročný vstupný draft by mal byť odložený, aby mladíci, ktorým sezónu znemožnila pandémia, dostali šancu hrať a ukázať svoje schopnosti.

„Rád by som dúfal, že ho odložia a dajú nám šancu sledovať tie decká a zároveň dajú im šancu hrať a ukázať sa v čo najlepšom svetle predtým, ako vstúpia na draft,“ povedal Yzerman pre Detroit Free Press.

Začiatkom mesiaca sa informovalo, že NHL už debatovala o tom, že by tohtoročný vstupný draft, ktorý je plánovaný na 23. júla, odložila na leto 2022, kedy by sa uskutočnili dva drafty po sebe.

Hoci juniorská QMJHL a a vysokoškolský NCAA začali už pred mesiacmi svoje sezóny, iné významné ligy, vrátane WHL a OHL, ešte neodohral ani jeden zápas.

Vláda v Ontáriu momentálne pracuje s OHL na pláne pre sezónu a nie je známe, kedy a či vôbec začne. WHL by chcela poslať tímy do akcie do 19. marca.

Yzermanov tím je momentálne 29. v poradí celej ligy a tak by mal vysoké šance vyhrať draftovú lotériu pred draftom 2021.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL