Je tréner Claude Julien v Montreale v ohrození?

Nikde sa nehovorí, že tréner Montrealu Claude Julien by mohol v dohľadnom čase prísť o svoju prácu. To by sa však podľa Kena Campbella z The Hockey News mohlo zmeniť, ak sa on a jeho zverenci nezjednotia v tom, ako chcú hrať.

Montreal zažíval vydarený úvod sezóny, asi taký, ako si ho fanúšikovia i vedenie predstavovali po letných akvizíciách generálneho manažéra. To však už neplatí a tím sa tabuľkou Severnej divízie prepadá. To vynára otáznik aj nad budúcnosť hlavného trénera.

Marc Bergevin má typicky dlhú trpezlivosť, pokiaľ ide o trénerov. Na papieri však jeho mužstvo vyzerá omnoho lepšie ako to, ktoré je možné vidieť na ľade v posledných týždňoch.

Nick Suzuki po poslednej prehre s Ottawou povedať, že Canadiens hrajú tak, aby neprehrali. Keď sa na to novinári pýtali Juliena, odvetil, že jeho tím musí hrať tak, aby neprehral. Jeho slova prišli po zápase, v ktorom „Habs“ prestrieľal najhorší tím ligy 21:6 vo vysoko nebezpečných oblastiach.

Podľa Campbella to vyzerá tak, že tréner a hráči nie sú na rovnakej strane listu. A za to zodpovednosť spadá práve na kormidelníka. Určitý podiel viny na výsledkoch majú, pochopiteľne, aj hráči. Od tímu sa však očakávalo, že bude elitný. Ak sa neschopí, mohlo by dôjsť k zmene.

„Tento tím sa v lete prestaval, aby bol konkurencieschopný. A mal by ním byť v Severnej divízii, ktorá s možnou výnimkou Toronta – áno, možnou výnimkou – nemá elitný tím, ani jeden, ktorý by si vedel postrážiť vlastný koniec ľadu. Od príchodu Juliena v roku 2017 sa Canadiens dostali do play-off len raz a to vlani, v sezóne, v ktorej by sa za normálnych okolností do play-off nedostali,“ poznamenal Campbell.

„Ľudia začínajú byť v Montreale netrpezliví. Ale záleží len na trpezlivosti jediného človeka a to Bergevina. S asistentom trénera Dominiqueom Ducharmem alebo trénerom z nižšej ligy Joelom Bouchardom k dispozícii na dočasnú bázu, by ste si museli myslieť, že priestor na to, aby Julien veci zvrátil, môže byť dlhý len do určitej miery.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 02. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL