Pánik skóroval po prihrávke Cháru, Tatar nebodoval

V dvoch zo šiestich utorkových zápasov NHL malo zastúpenie aj Slovensko. A dvaja z troch Slovákov aj bodovali – Richard Pánik skóroval, Zdeno Chára asistoval.

WSH - PIT 2:3 PP

Pánikov gól k výhre neviedol, Kapanen rozhodol o triumfe Pens

Kasperi Kapanen skóroval v predĺžení, aby Pittsburgh zdolal Washington 3:2 a zlepšil si bilanciu proti nemu v zápasoch nerozhodnutých v 60 minútach od 22. januára 2012 na 8-0-0. V normálnom hracom čase skórovali Jevgenij Malkin a dvojbodový Jake Guentzel, Kapanen si pripísal asistenciu. Tristan Jarry tiež asistoval, ale okrem toho kryl aj 20 striel. Recept na neho našli Conor Sheary a pred ním Richard Pánik, ktorý svoj druhý gól v sezóne strelil po prihrávke Zdena Cháru. Vítek Vaněček predviedol 34 zákrokov. Chára odohral 18 a pol minúty a pripísal si aj plusový bod, blok a tri bodyčeky. Blok a dva bodyčeky urobil Pánik, ktorý zaznamenal aj plusový bod a jednu streli počas 13 minút a 10 sekúnd strávených v akcii. Kým Penguins vyhrali tretí zápas po sebe a piaty zo šiestich, Capitals prehrali druhýkrát z posledných troch duelov. Nie všetko však bolo pre Pittsburgh pozitívne – v tretej tretine pri náraze do mantinelu utrpel zranenie dolnej časti tela útočník Jason Zucker.

Odporúčame:
Video: Zucker utrpel proti Capitals nepríjemné zranenie

Pánikov 2. gól v sezóne, Chárova 4. asistencia:


Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen (PIT), 2. T. Jarry (PIT), 3. V. Vaneček (WSH)

OTT - MTL 5:4 SN

Ottawa opäť zdolala Montreal

Zo Slovákov bol v akcii aj Tomáš Tatar, ktorý tentoraz odohral takmer 16 minút, ale nebodoval. Netešil sa ani z výhry, keď Montreal po druhý raz po sebe nestačil na Ottawu. O jej triumfe 5:4 rozhodli v samostatných nájazdoch Tim Stützle a Josh Norris, ktorí absolvovali svoje prvé nájazdy v kariére. Matt Murray neinkasoval ani raz z dvoch nájazdov a predtým urobil 32 zákrokov. Brady Tkachuk strelil v normálnom hracom čase dva góly, po jednom pridali Drake Batherson a Erik Brännström, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Senators viedli 2:0 aj 3:1. Montrealu sa podarilo otočiť aj zásluhou dvoch gólov Sheu Webera či presných zásahov Jonathana Drouina a Tylera Toffoliho. Phillip Danault si pripísal dve asistencie, Carey Price 35 zákrokov. Brendan Gallagher sa v závere tešil z gólu, ktorý mohol byť víťazný, ale po video rozbore uznaný nebol. Tatar si pripísal mínusový bod, dve strely a jeden blok.

Odporúčame:
Video: Erik Brännström strelil svoj prvý gól v NHL

Video: Brady Tkachuk vs. Ben Chiarot (bitka)

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. S. Weber (MTL), 3. D. Batherson (OTT)

NJD - BUF 1:4

Ullmark doviedol Sabres k výhre nad Devils

Linus Ullmark predviedol 41 zákrokov, aby doviedol Buffalo k triumfu 4:1 nad New Jersey, ktoré prehralo tretí zápas po sebe. Cestu za výhrou začal svojím šiestym presilovkovým gólom v sezóne Victor Olofsson, ktorý v ligovom poradí zaostáva len o gól za Joeom Pavelskim a Austonom Matthewsom. Nadviazali na neho Rasmus Asplund, Dylan Cozens a Cody Eakin, ktorý dal bodku za stretnutím gólom do prázdnej brány. Ullmark prišiel o nulu v 60. minúte, keď ho prekonal Nikita Gusev. MacKenzie Blackwood kryl 33 striel z 36.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. V. Olofsson, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

CBJ - CHI 5:6 SN

Kane štvorbodový pri tesnej výhre nad Columbusom

Patrik Kane nazbieral po 15-krát v kariére štyri body a súčasťou jeho výkonu bol aj 398. gól v kariére, aby pomohol Chicagu zdolať Columbus 6:5. O výhre sa rozhodlo až v nájazdoch, v ktorých ako jediný uspel Alex DeBrincat. Carl Söderberg, Brandon Hagel, Dominik Kubalík a Adam Boqvist strelili góly Blackhawks, ktorí vyhrali štvrtý zápas z piatich. Söderberg pridal aj dve asistencie. Kevin Lankinen urobil 25 zákrokov a zneškodnil aj trestné strieľanie Olivera Bjorkstranda. Ten ho nakoniec prekonal dvakrát v tretej tretine, aby vyrovnal stav z 3:5 na 5:5. Dva góly strelil aj trojbodový Patrik Laine, jeden Cam Atkinson. Joonas Korpisalo opustil duel s 29 zákrokmi a Blue Jackets prehrali štvrtý zápas z piatich.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Laine (CBJ), 3. O. Bjorkstrand (CBJ)

DET - NSH 0:2

Rinne vynuloval Red Wings

Pekka Rinne zneškodnil všetkých 24 striel, z toho 11 v tretej tretine, aby so svojím 59. čistým kontom kariéry vyrovnal zápis Jevgenija Nabokova na 19. mieste historického poradia NHL a doviedol Nashville k výhre 2:0 nad Detroitom. Filip Forsberg zaznamenal gól a asistenciu, Eeli Tolvanen tiež skóroval a dve asistencie nazbieral Roman Josi. Predators využili dve presilovky zo štyroch. V bráne Red Wings stál Jonathan Bernier, ktorý urobil 31 zákrokov. Jeho tím prehral 14. zápas z posledných 17. V presilovke neskóroval už v 14 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. P. Rinne, 3. E. Tolvanen (všetci NSH)

VAN - EDM 3:4

Edmontonu sa podaril obrat proti Canucks

Edmonton prehrával 0:3 a ešte do tretej tretiny vystupoval za nepriaznivého stavu. Nakoniec si však svoju víťaznú sériu predĺžil na štyri zápasy, keď na Dominik Kahun strelil v úvode poslednej dvadsaťminútovky svoj druhý gól v zápase a následne na neho nadviazali Connor McDavid a Tyler Ennis, aby Oilers triumfovali po veľkom obrate 4:3. Leon Draisaitl nazbieral tri asistencie a Mike Smith urobil 30 zákrokov. Jeho náprotivok, Thatcher Demko, kryl 25 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali v prvej tretine Bo Horvat, Tyler Myers a dvojbodový Elias Pettersson. Canucks aj napriek nádejnému začiatku prehrali tretí zápas po sebe. Oilers proti ním zvrátili trojgólovú stratu po tretí raz v histórii a po prvý od roku 1983.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. E. Pettersson (VAN), 3. D. Kahun (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 18:34 0 1 1 +1 0 0 3
R. Pánik (WSH) 13:10 1 0 1 +1 0 1 2
T. Tatar (MTL) 15:47 0 0 0 -1 0 2 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 02. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL