Bývalí spoluhráči Panarina z KHL sa postavili na jeho stranu

Niekoľko niekdajších spoluhráčov Artemija Panarina z KHL sa postavilo na jeho stranu po tom, čo ho jeho bývalý tréner Andrej Nazarov obvinil z toho, že v roku 2011 v lotyšskej Rige ubil osemnásťročné dievča.

„Panarin bol skvelý chlapec, nemôžem o ňom povedať nič, len pekné veci, takže keď som to počul, pomyslel som si: ‘To neznie ako on. ’ A som si celkom istý, že by som niečo o tom počul, keďže som tam bol jedným zo starších veteránov,“ povedal Jon Mirasty pre New York Post.

„Nikdy som nič také nezapočul, takže ma to veľmi prekvapilo. Samozrejme, nehovorím, že sa to nestalo, ale ak by som mal hádať, tak sa to nestalo. A prečo by to vyšlo na povrch o 10 rokov neskôr?“

Aj ďalší spoluhráč Panarina z Čechova zdieľa rovnaký názor.

„Nevedel som o tom ani som o niečom takom nepočul, že by sa stalo. Bol to skvelý chlapec, v šatni bol úžasný. Vždy pracoval na svojej angličtine s chlapcami zo Severnej Ameriky a bol veľmi talentovaným mladým hráčom,“ poznamenal Kip Brennan.

Aj ďalší dvaja bývalí spoluhráči súhlasili s názormi Mirastyho a Brennana, no chceli zostať v anonymite. Všetci spolu hrali v ročníku 2011/12, v ktorom malo k spornému incidentu dôjsť.

Nepríjemné obvinenie, o ktorom mnohí veria, že má politické základy, keďže Panarin otvorene vystupuje proti prezidentovi Vladimírovi Putinovi a jeho politike, spôsobili, že hviezdny útočník na neurčito opustil New York Rangers. Tím ho v ťažkej situácii podporuje.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL