Slovenskí obrancovia pomohli k nulám, Coyotes opäť s veľký obratom

V NHL sa v stredu odohralo sedem zápasov, v ktorých sme videli aj dvoch slovenských obrancov. Obaja sa tešili z víťazstiev svojich tímov, ktoré neinkasovali ani gól. Videli sme aj hetrik.

Odporúčame:
AHL: Výsledky - Ružička zažiaril, bodoval aj Studenič + video

TBL - CAR 3:0

Vasilevskij a Colton rozhodli o výhre Tampy nad Carolinou

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 25 striel a vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, Ross Colton strelil víťazný gól pri svojom debute v NHL a Tampa Bay porazila Carolinu 3:0, keď sa do čierneho trafil aj Blake Coleman a do prázdnej brány Barclay Goodrow. „Bol to skvelý výkon od našich chlapcov. V prvých dvoch tretinách som veľa roboty nemal. V tretej na nás začali tlačiť, ale urobili sme skvelú prácu v obrane. Strelili sme dva dôležité góly a stačilo to na víťazstvo, pretože sme hrali dobre defenzívne,“ povedal Vasilevskij. Lightning zdolali Hurricanes v druhom zápase po sebe. Tí prehrali dva zápasy po sebe po prvýkrát v sezóne. Alex Nedeljkovic kryl 25 striel. Erik Černák ho ohrozil jednou strelou a prezentoval sa aj štyrmi bodyčekmi a troma blokmi. V akcii strávil 21 a pol minúty.

Odporúčame:
Video: Center Tampy zažil debut snov. Strelil víťazný gól

Hviezdy duelu: 1. B. Coleman, 2. R. Colton, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

FLA - DAL 0:3

Chudobin pomohol Dallasu ukončiť šesťzápasovú sériu prehier

Anton Chudobin po druhý raz vo svojej kariére urobil viac ako 40 zákrokov a vychytal nulu. Pri výhre Dallasu 3:0 nad Floridou ich urobil 43, aby s druhým čistým kontom v sezóne a desiatym v kariére pomohol svojmu tímu ukončiť šesťzápasovú sériu prehier. John Klingberg strelil prvý gól zápasu už po 53 sekundách hry a v tretej tretine ho na listine strelcov doplnili Esa Lindell a Joel Kiviranta. Chris Driedger urobil 23 zákrokov a Panthers prvýkrát v sezóne nestrelili ani gól. Ich obranca Keith Yandle odohral 884. zápas po sebe, čím vyrovnal tretiu najdlhšiu „železnú“ sériu v histórii NHL, ktorý ťahal aj Steve Larmer. Rekord drží Doug Jarvis s 964 duelmi. Tímu sa zranil Gustav Forsling. Stars zase v celom zápase chýbal Rooper Hintz. Nechýbal však Andrej Sekera. Slovenský obranca odohral 19 minút a viedol tím s piatimi minútami odohranými v oslabeniach. Zblokoval tri strely, urobil jeden bodyček a pripísal si plusový bod.

Hviezdy duelu: 1. A. Khudobin (DAL), 2. J. Klingberg (DAL), 3. A. Barkov (FLA)

TOR - CGY 2:1 PP

Nylander otočil zápas, v predĺžení rozhodol o výhre nad Flames

William Nylander ako štvrtý hráč v histórii organizácie a prvý od roku 1995 (Benoit Hogue) strelil vyrovnávajúci gól v posledných dvoch minútach normálnej hracej dobe a následne rozhodol o výhre v predĺžení, aby Toronto zdolalo Calgary 2:1 a pripísalo si štvrtú výhru z posledných piatich duelov. Auston Matthews zaznamenal dve asistencie a Michael Hutchinson kryl 21 striel. Skóre stretnutia otvoril Andrew Mangiapane a David Rittich potreboval len minútu a pol k tomu, aby vychytal nulu. Nakoniec kryl 37 z 39 striel. Flames prehrali štvrtý zápas z piatich.

Nylanderov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. M. Hutchinson (TOR), 3. D. Rittich (CGY)

PHI - NYR 4:3

Giroux pomohol Flyers zdolať Rangers, Kreider dosiahol hetrik

Claude Giroux nazbieral pri návrate do akcie tri asistencie, aby pomohol k výhre Philadelphie 4:3 nad Rangers. Víťazný gól po jeho prihrávke strelil Kevin Hayes, ktorý nadviazal na presné zásahy Erika Gustafssona, Shaynea Gostisbehereho a Jamesa van Riemsdyka, ktorý so siedmym presilovkovým gólom v sezóne vyrovnal ligových lídrov Joea Pavelskiho a Austona Matthewsa. Brian Elliott urobil 24 zákrokov a recept na neho našiel len jeden muž – Chris Kreider ho prekonal trikrát. Igor Šesťorkin opustil duel s 35 zákrokmi.

Odporúčame:
Chris Kreder vsietil hetrik. Zbytočné vylúčenie však nevykompenzoval + video

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. C. Kreider (NYR), 3. S. Gostisbehere (PHI)

COL - MIN 2:6

Zuccarello a Parise dosiahli míľniky pri výhre nad Avs

Mats Zuccarello zaznamenal gól a asistenciu, aby dosiahol svoj 400. bod v kariére a ako šiesty hráč v histórii tímu otvoril skóre tretieho duelu po sebe. Zach Parise strelil gól, vďaka ktorému ako štvrtý aktívny Američan dosiahol métu 800 bodov v NHL (Patrick Kane, Phil Kessel a Joe Pavelski sú tí ďalší). Minnesota aj vďaka ním vyhrala štvrtý zápas po sebe, keď zdolala Colorado 6:2. Dva góly strelil Nico Sturm, gól a asistenciu si pripísali aj Marcus Foligno a Ryan Hartman. Kaapo Kahkonen čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali J.T. Compher a Nazem Kadri. Cale Makar zaznamenal svoju 50. asistenciu v kariére už v 71. zápase – rýchlejšie ju v histórii dosiahli len štyria obrancovia. Philipp Grubauer opustil duel s 19 zákrokmi. Druhý gól Sturma padol do prázdnej brány. Colorado prehralo dva zápasy po sebe po prvýkrát v tomto ročníku.

Hviezdy duelu: -

STL - LAK 1:2

Kings vyhrali už šiesty zápas po sebe, Petersen takmer s nulou

Los Angeles potvrdilo formu šiestym víťazstvom po sebe, ktorým vyrovnalo najdlhšiu víťaznú sériu sezóny, ktorú ťahala majstrovská Tampa Bay. Alex Iafallo a Andreas Athanasiou skórovali po sebe v druhej tretine a Calvin Petersen predviedol 34 zákrokov, aby Kings uspeli v St. Louis tesne 2:1. Petersen mal blízko k čistému kontu, keď ho až v 59. minúte prekonal Oskar Sundqvist. Blues sa však už stav nepodarilo vyrovnať a prehrali tak tretí zápas po sebe. Jordan Binnington opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Petersen, 2. D. Brown, 3. D. Doughty (všetci LAK)

ARI - ANA 4:3 SN

Arizona to urobila opäť: Otočila zápas proti Ducks z 0:3

Po druhýkrát po sebe sa stretli Arizona s Anaheimom a po druhýkrát po sebe kalifornský tím viedol 3:0. A nakoniec opäť oslavovala výhru 4:3 Arizona. Iné bolo, že tím z Glendale na to teraz potreboval nájazdy. Ten víťazný premenil Christian Dvorak. Cestu za návratom začal v 51. minúte Tyler Pitlick, po ktorom ešte skórovali aj Jacob Chychrun a dvojbodový Phil Kessel. Darcy Kuemper čelil 21 strelám, z ktorých ho v prvých dvoch tretinách prekonali dvojbodový Max Comtois, Josh Mahura a Max Jones. Následne ho nahradil Adin Hill, ktorý zastavil 14 striel. Ryan Miller na druhej strane urobil 25 zákrokov. Ducks prehrali piaty zápas po sebe. Coyotes len ako druhý tím v histórii NHL zvrátili trojgólovú stratu v dvoch zápasoch proti tomu istému súperovi po sebe. Dokázali to aj Nordiques v roku 1983 proti Whalers.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak, 2. P. Kessel, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 19:05 0 0 0 +1 0 0 1
E. Černák (TBL) 21:36 0 0 0 0 0 1 4



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL