Návrat v tejto sezóne? Lundqvist krotí nadšenie

Henrik Lundqvist vzbudil nadšenie, keď sa menej ako dva mesiace po otvorenej operácii srdca objavil znovu na ľade. Brankár Washingtonu čelil aj strelám, a tak sa objavila otázky, či by sme ho mohli vidieť späť v NHL ešte v tejto sezóne.

Tridsaťosemročný Švéd priznal, že vášeň k športu ešte stále má, ale podľa neho ešte otázka jeho návratu do zápasovej akcie nie je na programe dna. A ešte nejaký čas potrvá, kým na programe dňa bude.

„Ísť tento týždeň na zimný štadión bolo veľmi odmeňujúce. Moje zdravie je samozrejme mojou prioritou číslo jeden. Bude trvať mesiace, kým budem môcť urobiť akékoľvek rozhodnutie o mojej budúcnosti po ďalších vyšetreniach a konverzáciách s doktormi. Jedna vec, ktorú viem so 100% istotou je, že hokej stále milujem,“ napísal Lundqvist na sociálnu sieť.

Generálny manažér Capitals Brian MacLellan ešte v decembri skonštatoval, že bude predpokladať, že Lundqvist v tomto ročníku chytať nebude. Aj gólman samotný oznamoval, že mu problémy so srdcom zabránia v chytaní v tejto sezóne. Jej základná časť končí v strede mája.

Ani jedna zo strán neopísala absenciu ako koniec kariéry. Tím Švéda pred štartom ročníka zaradil na listinu dlhodobo zranených hráčov. Lundqvist bude mať 2. marca už 39 rokov, ale to neznamená, že by sme ho nakoniec nemohli znovu vidieť v akcii.

„Začína robiť to, čo miluje. Vedel som, že jeho cieľom bolo vždy vrátiť sa. Nevedel som, ako dlho bude trvať, kým bude znovu korčuľovať. Koľko to bolo, 50 dní? To je zreteľne celkom rýchlo. Všetci z neho máme radosť a snáď na tom bude naďalej lepšie a lepšie,“ povedal spoluhráč Carl Hagelin.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL