Po Halákovi dostal nádielku aj Rask, víťazná séria Kings skončila

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy, ale Slováci v akcii neboli. Z výhier sa tešili Colorado, Minnesota a Rangers.

Odporúčame:
AHL: Ružička žiaril, hviezdou aj Studenič. Pospíšil s hetrikom G. Howea + video

NYR - BOS 6:2

Bruins prehrali aj u Rangers, tentoraz inkasovali šesť gólov

Po tom, čo Jaroslav Halák inkasoval vo štvrtkovom zápase proti Islanders sedem gólov, sa do brány proti druhému newyorskému tímu postavil Tuukka Rask. Ani tomu však zápas nevyšiel ideálne, keď inkasoval šesť gólov z 34 striel. Prekonalo ho šesť rôznych hráčov, no najvýznamnejšie k výhre Rangers 6:2 prispel Ryan Strome, ktorý ku gólu pridal aj dve asistencie. Gól a asistenciu si pripísal Chris Kreider, po góle pridali Phillip Di Giuseppe, Colin Blackwell, Pavel Bučnevič a Jonny Brodzinski. Blackwell a Kreider pritom skórovali v rozmedzí 12 sekúnd. Alexandar Georgiev predviedol 31 zákrokov a Alexis Lafreniere zaznamenal prvú asistenciu v kariére. Svoj 300. gól v kariére strelil Brad Marchand, ktorý uzavrel skóre. Predtým asistoval pri góle Patricea Bergerona, ktorý sa s 889 bodmi osamostatnil na piatom mieste historického bodovania Bruins. David Pastrňák si z duelu odniesol dve asistencie. Kým New York vyhral tretí zápas z posledných štyroch, Boston prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Duel v Madison Square Garden sledovalo 1800 divákov.

V druhej tretine došlo aj hromadnej šarvátke:


Hviezdy duelu: 1. R. Strome, 2. A. Fox, 3. R. Lindgren (všetci NYR)

ARI - COL 2:3

Kadri doviedol Avalanche k výhre nad Coyotes

Hunter Miska, ktorý odchytal jeden zápas za Arizonu predtým, ako ho získali Avalanche, vychytal svoje prvé víťazstvo, keď so 16 zákrokmi pomohol Coloradu k výhre 3:2 nad Coyotes. Najväčšou hviezdou zápasu bol Nazem Kadri, ktorý strelil víťazný gól a na zvyšné dva prihrával. O tie sa postarali Mikko Rantanen a Andre Burakovsky, ktorý hral svoj 400. zápas v kariére. Denverský tím viedol 3:0, no Arizone sa už dvakrát tento týždeň podarilo takúto stratu zmazať a duel vyhrať. Tentoraz to tiež vyzerala byť možnosť, keď sa v tretej tretine presadili Phil Kessel a Drake Caggiula. Nakoniec však už Miska v poslednej minúte nekapituloval. Jeho náprotivok, Adin Hill, opustil duel s 25 zákrokmi.

Odporúčame:
Video: Drake Caggiula vs. Bowen Byram (bitka)

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (COL), 2. M. Rantanen (COL), 3. P. Kessel (ARI)

MIN - LAK 3:1

Wild si predĺžili víťaznú sériu, ukončili tú súperovu

Tím Minnesota Wild vyhral svoj piaty zápas po sebe a ukončil šesťzápasovú sériu výhier Los Angeles Kings, keď v domácom prostredí vyhral 3:1. Najproduktívnejší nováčik ligy Kirill Kaprizov otvoril skóre, aby si natiahol bodovú sériu na štyri zápasy. Ešte v prvej tretine na neho nadviazali Nick Bjugstad (100. gól v NHL) a Joel Eriksson Ek – stav 3:0 bol realitou už vo štvrtej minúte. Cam Talbot vo svojom prvom zápase od 2. februára čelil 28 strelám, z ktorých ho ako jediný prekonal Jeff Carter. Čisté konto mu pokazil v 58. minúte. Jonathan Quick urobil 27 zákrokov.

Kaprizov otvoril skóre svojím 5. gólom v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Talbot, 2. K. Kaprizov, 3. J. Brodin (všetci MIN)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL