Pospíšil ukazuje, že je skvelým spoluhráčom

Nádejný slovenský útočník Martin Pospíšil pri piatkovej výhre Stocktonu 8:1 nad Torontom v nižšej AHL nazbieral jeden gól, dve asistencie a 19 trestných minút.

Na podobné čísla, kedy produktivitu dopĺňajú trestné minúty, si zvykli jeho tímy v USHL, na Slovensku a už aj v organizácii Flames, v ktorej generálny manažér Brad Treliving pred časom povedal, že si Pospíšil nájde problém aj v kostole.

Pospíšil však nezaujme ako nedisciplinovaný hráč, ale ako hokejista, ktorý rád hrá tvrdo a nebojí sa postaviť za seba či svojho spoluhráča. Taký to bol prípad aj v piatok, keď vyštartoval po Coltovi Conradovi, ktorý predtým zasiahol kolenom do kolena Matthewa Phillipsa.



„Hrá tvrdo, robí dobré ofenzívne akcie a zároveň platí, že ani nezaváha, ak niekto ohrozuje niekoho v jeho rodine. Okamžite po ňom vyštartuje,“ charakterizoval Pospíšila tréner Heat Cail MacLean.

Dvadsaťjedenročný rodák zo Zvolena zaznamenal v tejto sezóne gól, tri asistencie a 23 trestných minút v prvých štyroch dueloch. Pri hosťovaní v Košiciach nazbieral 17 bodov (9+8) a 102 trestných minút v 22 dueloch. Vlani, v jeho prvej sezóne v AHL, si v 26 dueloch pripísal 10 bodov (3+7) a 56 trestných minút.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 02. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL