Aj pre toto sú Pánik a Chára súčasťou Capitals

V tíme Washington Capitals sa v tejto sezóne zišli dvaja Slováci. Obaja majú spoločné to, že v minulosti hrávali za iné elitné tímy. A aj to je jeden z dôvodov, prečo mal o nich záujem tím z hlavného mesta USA.

Myslí si to zámorský odborník J.J. Regan, ktorý pracuje pre NBC Sports Washington. Podľa neho generálny manažér Brian MacLellan cielene vyhľadáva hráčov, ktorí boli súčasťou víťazných kultúr v tímoch, ako sú Pittsburgh, Chicago či Boston.

„Myslím si, že MacLellan kladie dôraz na vybudovanie víťaznej kultúry vo Washingtone,“ skonštatoval Regan. „To dostáva do pozornosti bývalých hráčov Penguins. A aj preto sú v tíme hráči, ako Zdeno Chára a dvaja bývalí hráči Blackhawks Richard Pánik a Trevor van Riemsdyk. Možno je to o získavaní hráčov, ktorí vedia, že dobrí hráči sa niekedy musia chopiť menších úloh v nabitých zostavách.“

Richard Pánik prišiel do Washingtonu pred minulou sezónou, keď podpísal štvorročnú zmluvu v hodnote 2,75 milióna amerických dolárov. Prišiel podporiť sekundárnu produktivitu, necelé tri sezóny v Chicagu mu určite pomohli zvýšiť svoju cenu. Bol spoluhráčom hráčov, ktorí získali Stanleyho pohár hneď niekoľkokrát.

Samotný Zdeno Chára doviedol Boston k majstrovskému titulu ako kapitán v roku 2011. A hoci odvtedy úroveň Bruins klesla, nikdy u nich neupúšťali od víťaznej kultúry a v posledných sezónach sa tím opäť vyštveral hore. Keď so štyridsaťtriročným veteránom už Boston nepočítal, veľmi rýchlo konal Washington, s ktorým sa dohodol na ročnej zmluve v hodnote 795 000 amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 03. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL