Hviezdam týždňa tentoraz kraľuje ruský brankár

NHL v pondelok oznámila mená hviezd uplynulého týždňa sezóny 2020/21. Spomedzi hráčov sa ich dočkali brankár Andrej Vasilevskij z Tampy, útočník Patrick Kane zo Chicaga a útočník Mats Zuccarello z Minnesoty.

1. HVIEZDA: ANDREJ VASILEVSKIJ, TAMPA BAY LIGHTNING
Dvadsaťšesťročný ruský gólman zastavil 79 z 81 striel, ktorým čelil v troch minulotýždňových zápasoch. Jeho bilancia bola 3-0-0, pričom kryl 97,5 % striel a vychytal aj dve čisté kontá. Aj vďaka nemu sa Lightning dostali do čela Centrálnej divízie.

Okrem Vasilevského sa z tohto ocenenia teší aj Glenda M. Wrightová zo Všeobecnej nemocnice v Tampe, ktorá ma na starosti dezinfekciu priestorov nemocnice aj počas pandémie.

2. HVIEZDA: PATRICK KANE, CHICAGO BLACKHAWKS
Tridsaťdvaročný Američan nazbieral v štyroch zápasoch osem bodov za tri góly a päť asistencií, pričom dosiahol aj na svoj 400. gól v kariére. Chicago vyhralo aj vďaka nemu tri zápasy. Pri jednej výhre nazbieral štyri body, o ďalšej rozhodol 63. víťazným gólom kariéry.

3. HVIEZDA: MATS ZUCCARELLO, MINNESOTA WILD
Tridsaťtriročný rodák z nórskeho Osla bol druhým najproduktívnejším hráčom minulého týždňa, keď zaznamenal dva góly a šesť asistencií v štyroch stretnutiach. Wild pomohol natiahnuť víťaznú sériu na šesť zápasov a po druhýkrát v kariére zažil aj štvorbodový večer.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL