Toronto opäť vynulovalo McDavida a spol., Stone nazbieral päť bodov

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem zápasov bez slovenskej účasti. Videli sme v nich čisté kontá, hetrik i päťbodový výkon.

WPG - VAN 0:4

Demko vychytal prvú nulu kariéry pri výhre nad Jets

Thatcher Demko zneškodnil 27 striel, aby zaknihoval svoje prvé čisté konto v kariére a doviedol Vancouver k víťazstvu 4:0 nad Winnipegom. Za posledných 18 rokov je druhým brankárom tímu, ktorý vychytal nulu proti organizácii Thrashers/Jets po Danovi Cloutierovi (25. 2. 2003). Canucks si ukončili štvorzápasovú sériu prehier aj vďaka gólom Natea Schmidta, J.T. Millera a Nilsa Hoglandera z prvej tretiny, ako aj Eliasa Petterssona, ktorý skóroval do prázdnej brány. Schmidt a Pettersson zaznamenali aj po asistencii, dve si pripísal Adam Gaudette. Connor Hellebuyck urobil 15 zákrokov a Jets prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Gól nestrelili po prvýkrát v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. N. Schmidt (VAN), 3. A. Lowry (WPG)

FLA - CAR 2:3 PP

Nečas rozhodol v predĺžení o výhre nad Panthers

Martin Nečas skóroval v druhej minúte predĺženia po prihrávke Sebastiana Aha a dvakrát asistoval v normálnom hracom čase, aby doviedol Carolinu k výhre 3:2 nad Floridou. Brett Pesce otvoril skóre zápasu a Vincent Trocheck vyrovnal skóre proti svojmu niekdajšiemu tímu v 59. minúte už svojím 11. gólom v ročníku. Dôležitý bol aj výkon Alexa Nedeljkovica, ktorý kryl 44 striel. V tretej tretine ho prekonali Frank Vatrano a Eetu Luostarinen. Chris Driedger urobil 24 zákrokov a Panthers prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe. Ich kapitán Aleksander Barkov odohral svoj 500. duel v kariére.

Víťazný gól Nečasa:


Hviezdy duelu: 1. M. Nečas (CAR), 2. A. Nedeljkovic (CAR), 3. C. Driedger (FLA)

OTT - CGY 5:1

Batherson a Murray doviedli Senators k výhre nad Flames

Drake Batherson strelil dva góly, vrátane víťazného, aby doviedol Ottawu k výhre 5:1 nad Calgary, ktorá bola pre jeho tím štvrtá z posledných piatich duelov. On samotný skóroval v šiestom zápase po sebe, čím vyrovnal klubový rekord, ktorý naposledy dosiahol Jason Spezza pred 11 rokmi. Počas posledných 30 rokov len šesť hráčov vo veku 22 a menej rokov malo dlhšie gólové série. V pondelok skórovali aj Artemij Anisimov, Colin White a Jevgenij Dadonov. White skóroval do prázdnej brány. Tim Stützle zaznamenal dve asistencie a Matt Murray inkasoval z 28 striel len raz, keď na 1:2 znížil Milan Lucic. David Rittich inkasoval štyri góly z 35 striel. Flames prehrali tretí zápas z posledných štyroch a šiesty z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. D. Batherson, 2. M. Murray, 3. T. Stützle (všetci OTT)

EDM - TOR 0:3

Toronto opäť vynulovalo Edmonton

Michael Hutchinson vychytal svoje šieste čisté konto v kariére, aby s 31 zákrokmi doviedol Toronto hrajúce opäť bez Austona Matthewsa k výhre 3:0 nad Edmontonom. Maple Leafs tak po 10. raz vo svojej histórii neinkasovali ani raz v dvoch zápasoch po sebe, keď v oboch narazili na rovnakého súpera. Mikko Koskinen inkasoval v prvej tretine tri góly z 10 striel, keď ho prekonali Zach Hyman, William Nylander a Morgan Rielly. Poslední dvaja menovaní aj raz asistovali. Od druhej tretiny stál v bráne Oilers Mike Smith, ktorý zastavil zvyšných 13 striel. Kým Edmonton prehral druhý zápas po sebe, Toronto vyhralo šiesty z posledných siedmich.

Odporúčame:
Video: Josh Archibald vs. Travis Dermott (bitka)

Nylanderovo zakončenie:


Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson, 2. M. Rielly, 3. W. Nylander (všetci TOR)

VGK - MIN 5:4 PP

Vegas zastavilo sériu Wild

Minnesota po šiestich zápasoch spoznala premožiteľa. Stalo sa ním Vegas o ktorého triumfe 5:4 rozhodol po dvoch minútach nadstaveného času Max Pacioretty. Bol to jeho druhý gól a tretí bod v zápase. Golden Knights vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka gólom Codyho Glassa, Nicolasa Hagueho a Alexa Tucha. Mark Stone skončil päťbodový, keď ako prvý hráč od 8. decembra 2017 zaznamenal päť primárnych asistencií. Naposledy to dokázal Artemij Panarin ešte v drese Columbusu. Len päť hráčov v celej histórii NHL ich malo v jednom zápase viac. Marc-Andre Fleury čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Marcus Foligno a raz Jordan Greenway s Nickom Boninom. Foligno zaznamenal aj asistenciu. Cam Talbot opustil duel s 34 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. M. Pacioretty, 3. A. Tuch (všetci VGK)

ANA - STL 4:5

Hetrik Lundestroma neodvrátil ďalšiu prehru Ducks

Isac Lundeström strelil tri góly a jeden pridal aj Ryan Getzlaf, no Anaheimu sa nepodarilo ukončiť sériu prehier, ktorá trvá už sedem zápasov. Zach Sanford strelil dva góly a pridal asistenciu, pričom gólom do prázdnej brány rozhodol o výhre St. Louis 5:4. Svoj prvý gól v NHL strelil pri ligovom debute Dakota Joshua, presadili sa aj Jordan Kyrou a David Perron. Ville Husso pomohol k druhej výhre v sérii 29 zákrokmi, John Gibson ich urobil 30. Blues v zápase viedli 4:1 a stav bol 4:3, keď Gibson opustil bránu. Práve vtedy strelil svoj druhý gól Sanford, po ktorom ešte stav znížil Getzlaf.

Odporúčame:
Video: Joshua skóroval pri víťaznom debute v NHL

Lundeström krátko po prvom góle dosiahol aj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. I. Lundeström (ANA), 2. Z. Sanford (STL), 3. C. Fowler (ANA)

SJS - COL 6:2

San Jose zmazalo dvojgólovú stratu pri výhre nad Avalanche

Colorado po góloch Samuela Girarda a Gabriela Landeskoga viedlo 2:0. Tretiu výhru v sérii si však nepripísalo. Radim Šimek a Kevin Labanc ešte v druhej tretine stan vyrovnali a San Jose strelilo v tretej tretine ďalšie štyri góly, aby nakoniec triumfovalo pomerom 6:2. Rudolfs Balcers strelil víťazný gól, Erik Karlsson svoj prvý v sezóne a o posledné dva sa postarali John Leonard a do prázdnej brány Evander Kane, ktorý zaznamenal aj dve asistencie. Tri ich nazbieral Timo Meier a Martin Jones predviedol 33 zákrokov. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer, inkasoval päť gólov z 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Meier (SJS), 2. E. Karlsson (SJS), 3. M. Jones (SJS)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 03. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL