Medzi hviezdami mesiaca sú štyria hviezdni útočníci

NHL v utorok zverejnila najlepších hráčov mesiaca február z každej divízie. Stali sa nimi útočníci Patrick Kane zo Chicaga, Logan Couture zo San Jose, David Pastrňák z Bostonu a Auston Matthews z Toronta.

CENTRÁLNA DIVÍZIA: PATRIK KANE, CHICAGO
Kane viedol ligu so 17 asistenciami a 24 bodmi, ktoré nazbieral v 13 zápasoch. Chicagu pomohol k bilancii 9-3-1. Spomedzi všetkých útočníkov bol pritom najvyťažovanejší, keď odohral v priemere 22 minút a 51 sekúnd na zápas. Bodoval v 10 z 13 duelov, dvakrát bol dokonca štvorbodový a ako 100. hráč v histórii dosiahol 400. gól v kariére.

ZÁPADNÁ DIVÍZIA: LOGAN COUTURE, SAN JOSE
Couture bol štvrtý s ôsmimi gólmi, no všetky strelil pri hre piatich proti piatim, čo nikto iný nedokázal. Vo svojej divízii viedol bodovanie s 12 bodmi, pričom v 10 zápasoch pomohol Sharks k bilancii 4-4-2. Bodoval v ôsmich dueloch a v siedmich skóroval. Dva z gólov boli víťazné.

VÝCHODNÁ DIVÍZIA: DAVID PASTRŇÁK, BOSTON
Pastrňák odohral 11 zápasov, v ktorých strelil deväť gólov a nazbieral 17 bodov, s ktorými viedol celú Východnú divíziu. Boston aj vďaka nemu dosiahol bilanciu 7-4-0. Český útočník zažil šesť viacbodových výkonov, pričom strelil aj dva hetriky a jeden štvorbodový výkon. Ako druhý hráč v histórii NHL dosiahol hetrik v zápase pod holým nebom.

SEVERNÁ DIVÍZIA: AUSTON MATTHEWS, TORONTO
Matthews viedol celú NHL s 12 gólmi a umiestnil sa na druhom mieste s 21 bodmi. Odohral 11 zápasov a deväťkrát sa tešil z výhry, keď Maple Leafs dosiahli bilanciu 9-2-1. Bodoval pritom v 10 z 11 duelov a dvakrát po sebe zažil štvorbodový večer. Pridal k tomu ďalšie tri viacgólové výkony, pričom rozhodol tri zápasy.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL