Chára mal slzy na krajíčku, Capitals mu chceli dopriať víťazný návrat + video

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral svoj prvý zápas v TD Garden od odchodu z Bostonu do Washingtonu. Napriek absencii divákov zažil emotívne chvíľky. Pri spomienkovom videu sa pritom nebál emócie prejaviť aj navonok.

Najvyšší hráč histórie NHL mal slzy na krajíčku, keď si na veľkoplošnej obrazovke pripomenul niektoré chvíle z pôsobenia u Bruins. Video zahŕňalo aj odkazy od fanúšikov, ktorí by mu za normálnych okolností vytvorili v hale riadne ovácie.

Oba tímy na jeho počesť poklepali hokejkami o mantinel a on sa všetkým odvďačil podobným gestom.

Chára odohral v zápase 17 minút a predviedol dva bodyčeky a jeden blok. Nakoniec sa tešil z víťazstva 2:1 po samostatných nájazdoch, ktoré bolo dôležité aj pre jeho nových spoluhráčov.

„Dnes večer sa chlapci snažili. Bol to dôležitý zápas pre Cháru, keďže sa vrátil do Bostonu. Bol dôležitý pre náš tím pre to, kde momentálne v tabuľke sme, no dôležitý bol pre nás aj z toho dôvodu. Myslím si, že si toho boli chlapci vedomí. Mám za neho veľkú radosť, že sme boli schopní mu pomôcť vyhrať jeho prvý zápas späť v Bostone,“ poznamenal tréner Peter Laviolette.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 03. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL