Tatar bodoval, Sekera sa vrátil a bol vylúčený v nevhodný čas

Pri absencii Erika Černáka sa v 10 štvrtkových dueloch predstavili dvaja Slováci. Z výhier sa netešili, no Tomáš Tatar aspoň bodoval. Videli sme aj dva hetriky, veľký obrat či koniec Vasilevského série.

Odporúčame:
AHL: Lantoši zažil prvý viacbodový duel sezóny + video

MTL - WPG 3:4 PP

Tatar bodoval, ale k výhre nepomohol. Zápas rozhodol Dubois

Pierre-Luc Dubois skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Winnipegu nad tímom z jeho domova, Montrealom, pomerom 4:3. Jets v zápase prišli o vedenie 2:0 i 3:2, no nakoniec vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich. Dvoma gólmi k tomu pomohol aj Paul Stastny, jeden strelil Mathieu Perreault. Connor Hellebuyck urobil 33 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Brendana Gallaghera, Tyera Toffoliho a Coreyho perryho. Tomáš Tatar prihrával na Gallagherov gól, pričom odohral 17 minút aj s jednou strelou, bodyčekom a dvoma blokmi. Jake Allen urobil 23 zákrokov a Canadiens prehrali ôsmy zápas z posledných desiatich.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (WPG), 2. P. Stastny (WPG), 3. J. Drouin (MTL)

DAL - CBJ 2:3

Sekera sa vrátil do akcie, Dallas opäť prehral

Po jednozápasovej absencii spôsobenej chorobou sa do akcie vrátil Andrej Sekera. Jeho tím prehrával 0:3, no Miro Heiskanen a Jason Robertson znížili na 2:3 a posadili ho na koňa. V 57. minúte však rozhodcovia prísne vylúčili slovenského obrancu za nedovolené bránenie a zobrali Stars vietor z plachiet. „Je to frustrujúce. Myslel som si, že sme mali my hrať pár presiloviek. Bolo to celkom prísne,“ povedal o tom kapitán Jamie Benn. Svoju nevôľu daj najavo aj tréner Rick Bowness. Texaský tím nakoniec prehral štvrtý zápas po sebe a desiaty z posledných jedenástich, keď podľahol Columbusu 2:3. Tím z Ohia vyhral druhý zápas po päťzápasovej sérii prehier vďaka gólom Boonea Jennera, Olivera Bjorkstranda a Erica Robinsona. Joonas Korpisalo urobil 22 zákrokov, Anton Chudobin o tri menej. Sekera odohral 12 minút, počas ktorých nazbieral aj dva mínusové body a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner (CBJ), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. J. Korpisalo (CBJ)

CHI - TBL 2:3 PP

Vasilevskij prišiel o sériu, no Tampa nie. Obrat zavŕšil Killo

Andrej Vasilevskij prekonal klubový rekord Johna Grahamea z ročníka 2005/06 a natiahol svoju sériu bez inkasovaného gólu až na 228 minút a 9 sekúnd predtým, ako ho v ôsmej minúte druhej tretine prekonal Ryan Carpenter. Chicago po druhej tretine dokonca viedlo 2:0, keď na ruského gólmana vyzrel aj Alex DeBrincat. Tampe sa však podaril prvý viacgólový obrat v sezóne, aby nakoniec Alex Killorn rozhodol v poslednej sekunde predĺženia o výhre 3:2. Stratu pred ním zmazali Anthony Cirelli a Steven Stamkos. Vasilevskij nakoniec urobil 35 zákrokov, jeho náprotivok Kevin Lankinen 31. Floridský tím vyhral šiesty zápas po sebe a to mu chýbal zranený Erik Černák.

Odporúčame:
Erik Černák sa vyrovnáva so zranením

Killornov gól 0,1 sekundy pred koncom predĺženia:


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. B. Hagel (CHI)

NYI - BUF 5:2

Martin dvojgólový pri tretej výhre Islanders v sérii

Matt Martin strelil dva góly, aby Islanders vyhrali tretí zápas po sebe, keď triumfovali 5:2 nad Buffalom. Newyorský tím bodoval v šiestom zápase po sebe a doma už v desiatom, čo je ich druhá takáto séria v klubovej histórii. Jordan Eberle zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadili aj Noah Dobson a vo svojom 300. zápase v NHL Anthony Beauvillier. Iľja Sokorin inkasoval po 143 minútach a 8 sekundách (3. najdlhšia séria bez inkasovaného gólu v klubovej histórii), keď si v druhej tretine ukončil 19-zápasové gólové suchoty Talor Hall. Neskôr ho prekonal aj Rasmus Ristolainen. Jonas Johansson urobil 40 zákrokov a Sabres prehrali piaty zápas po sebe.

Gól Martina spoza čiary:


Hviezdy duelu: 1. M. Martin, 2. J. Eberle, 3. C. Cizikas (všetci NYI)

NJD - NYR 1:6

Kreider doviedol Rangers k výhre nad Devils, Šesťorkin sa zranil

Chris Kreider strelil svoj druhý hetrik za ostatných päť zápasov, aby doviedol Rangers k výhre 6:1 nad New Jersey. Igor Šesťorkin inkasoval jeden gól z 33 striel predtým, ako sa v tretej tretine zranil. Alexandar Georgiev následne čelil trom strelám. K tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohli gólmi aj Pavel Bučnevič, Brendan Smith a Alexis Lafreniere. Bučnevič a Lafreniere aj asistovali. Jediný gól Devils, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, vsietil Jack Hughes, ktorý otvoril skóre duelu. MacKenzie Blackwood inkasoval štyri góly z 15 striel a striedal. Aaron Dell následne kryl dve strely zo štyroch.

Odporúčame:
Video: Michael McLeod vs. Brendan Smith (bitka)

Kreider dosiahol ďalší hetrik. Bol čistý a viedol k jasnej výhre + video

Zranenie Šesťorkina:


Hviezdy duelu: 1. C. Kreider, 2. I. Šesťorkin, 3. R. Strome (všetci NYR)

CAR - DET 5:2

Staal, Svečnikov pomohli k výhre nad tímom ich bratov

Jordan Staal zaznamenal svoj 10. trojbodový zápas od pripojenia sa ku Caroline v sezóne 2012/13, aby jej s gólom a dvoma asistenciami pomohol k triumfu 5:2 nad Detroitom. Andrej Svečnikov zaznamenal gól a asistenciu, aby Hurricanes vyhrali štvrtý zápas po sebe. Presadili sa aj Martin Nečas, Jesper Fast a do prázdnej brány Nino Niederreiter. Alex Nedeljkovic kryl 33 striel. Staal aj Svečnikov sa v zápase stretli s bratmi. Jevgenij dokonca raz asistoval. Jeho Detroit viedol po góloch Filipa Zadinu 1:0 a 2:1, no nakoniec prehral tretí zápas po sebe. Jonathan Bernier ho opustil s 27 zákrokmi. Tréner Caroliny, Rod Brind'Amour, zaznamenal svoje 100. víťazstvo v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. A. Svečnikov, 3. J. Fast (všetci CAR)

PIT - PHI 3:4

Flyers vyhrali derby, v ktorom prehrávali o tri góly

Claude Giroux svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase rozhodol o výhre Philadelphie 4:3 nad Pittsburghom len zhruba dve minúty pred koncom tretej tretiny, aby zakončil svoj štvrtý obrat v pennsylvánskom derby v histórii, v ktorom „Letci“ prehrávali o tri alebo viac gólov. Podarilo sa to po prvýkrát od roku 1980 aj vďaka gólom Seana Couturiera a Scotta Laughtona. Couturier pritom bodoval už v ôsmom zápase po sebe. Brian Elliott urobil 26 zákrokov a Flyers vyhrali štvrtý duel z posledných piatich. Penguins strelili tri góly v rozmedzí 71 sekúnd, čo sa im nepodarilo od marca 2017, kedy na to potrebovali dokonca len 57 sekúnd. V prvej tretine vybudovali náskok Kris Letang, Mark Friedman a Jared McCann. Friedman strelil svoj prvý gól v kariére a neskôr duel opustil po bodyčeku Nolana Patricka. Tristan Jarry urobil 31 zákrokov a v akcii bol už aj Sidney Crosby.

Odporúčame:
Video: Friedman strelil svoj prvý gól bývalému tímu, potom sa zranil

McCann skóroval v páde:


Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. N. Aube-Kubel (PHI), 3. J. McCann (PIT)

NSH - FLA 4:5

Ekblad štvorbodový pri výhre nad Predators

Aaron Ekblad zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby vyrovnal klubový rekord Keitha Yandleho v počte bodov získaných obrancom v jednom zápase a doviedol Floridu k výhre 5:4 nad Nashvillom. Mason Marchment strelil svoj prvý gól v NHL a presadili sa aj Carter Verhaeghe a Jonathan Huberdeau. Aleksander Barkov nazbieral tri asistencie, Sergej Bobrovskij urobil 31 zákrokov. Prekonali ho Mattias Ekhölm, Filip Forsberg, Colton Sissons a Ryan Johansen. Forsberg pridal aj dve asistencie, Viktor Arvidson ich nazbieral tri. Pekka Rinne kryl 33 striel. Svoj 500. zápas v kariére odohral Radko Gudas.

Odporúčame:
Video: Marchment pomohol prvým gólom kariéry k výhre

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. A. Barkov (FLA), 3. M. Ekholm (NSH)

CGY - OTT 7:3

Dube doviedol Flames k výhre nad Senators

Dillon Dube strelil hetrik, aby pomohol Calgary k triumfu 7:3 nad Ottawou. Sean Monahan, Brett Ritchie a navrátilec Derek Ryan zaznamenali po góle a asistencii, aby Flames vyhrali druhý zápas z posledných troch. Matthews Tkachuk prihrával na každý Dubeho gól, David Rittich urobil 29 zákrokov a gól pridal aj Josh Leivo. Ritticha prekonali Josh Norris, Artem Anisimov a Ryan Dzingel. Matt Murray inkasoval štyri góly z 11 striel a na začiatku druhej tretiny ho nahradil Joey Daccord, ktorý následne urobil 15 zákrokov. Aj napriek výhre Flames vyhodili po zápase hlavného trénera Geoffa Warda.

Odporúčame:
Dillon Dube pomohol k triumfu prvým hetrikom v kariére + video

Hviezdy duelu: 1. D. Dube, 2. D. Ryan, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

VAN - TOR 3:1

Virtanen a Demko pomohli ukončiť sériu Leafs

Vancouver aj bez Eliasa Petterssona, ktorý pri dopoludňajšom rozkorčuľovaní utrpel nešpecifikované poranenie, ukončil Torontu štvorzápasovú víťaznú sériu, keď ho zdolal 3:1. Jake Virtanen svojím druhým gólom v zápase rozhodol o druhej výhre z posledných troch zápasov a neskôr vedenie zveľadil Bo Horvat. Thatcher Demko zneškodnil 31 striel a ako jediný ho prekonal Pierre Engvall, ktorý vyrovnával na 1:1. Michael Hutchinson opustil duel s 25 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Virtanen, 2. T. Demko, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 16:55 0 1 1 0 0 1 1
A. Sekera (DAL) 11:55 0 0 0 -2 2 0 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL