Halák sa vráti do brány. Bruins sú vraj otvorení predĺženiu zmluvy

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa v piatkovom zápase vo Washingtone vráti do brány Bostonu. Ohľadom neho však zo zámoria prichádzajú aj iné správy.

Halák sa vráti do brány po trojzápasovej odmlke a bude sa snažiť zareagovať na prehry z posledných dvoch štartov, pričom pri tej poslednej inkasoval sedem gólov z 37 striel.

Tridsaťpäťročný bratislavský rodák inak chytal v sezóne spoľahlivo a momentálne má bilanciu 4-2-1 s 90,3% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,42 inkasovaného gólu na zápas.

Bruins si otvorení predĺženiu zmlúv s Raskom i Halákom

Bruins vedie, čo majú v Halákovi a Tuukkovi Raskovi. Obhajcov Jenningsovej trofeje by si tak radi udržali aj po skončení tejto sezóny, po ktorej im vypršia aktuálne kontrakty.

Kým Raskovi končí osemročnú zmluva, Halák v máji podpísal len ročný kontrakt. Podľa Boba McKenzieho z TSN je však dobrá šance, že obaja budú späť aj v ročníku 2021/22.

„Mohlo by dôjsť k rokovaniam o nových zmluvách v priebehu sezóny? Myslím si, že krátka odpoveď na to je áno,“ poznamenal McKenzie. „Bruins nie sú proti tomu, aby si priviedli späť jedného z nich alebo oboch a urobili to cez sezónu, ak by cítili od svojich brankárov, že je to to, čo chcú urobiť.“

Situáciu by mohol skomplikovať nemenný platový strop. Preto by Bruins podľa McKenzieho začali rokovať najskôr s Raskom, drahším gólmanov z dua.

„Rask je kľúčový. Ako dlho ešte chce chytať? Myslím si, že Bruins čakajú, kým od neho dostanú nejaký náznak o tom, ako by chcel pokračovať. Bruins sú však určite otvorení k návratu jedného alebo oboch. Ak sa všetko zváži, veterán Rask a veterán Halák by mohli dostať zmluvy pred koncom tejto sezóny, ak to budú chcieť,“ dodal odborník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL