Ružička sa cíti skvelo. Tréner upozorňuje, že na NHL potrebuje viac ako len body

Ak sledujete aj nižšiu AHL, určite vám neunikla séria trojbodových výkonov, ktorú zažíva slovenský útočník Adam Ružička zo záložného tímu Calgary Flames. V 21 rokoch ich ako center prvej formácie zaznamenal trikrát po sebe. Trikrát pritom pomohol k výhram.

„Samozrejme, že sú to skvelé pocity, keď ste produktívny a vyhrávate zápasy,“ priznal Ružička pre Calgary Sun.

Bratislavský rodák je vo svojej druhej sezóne medzi mužmi a radí sa medzi najsľubnejšie nádeje Flames. V tejto sezóne svojím pokrokom púta najviac pozornosti. Je robustný, dobre korčuľuje, strieľa góly, tvorí hru a problémom zatiaľ nie je ani chýbajúca vyrovnanosť výkonov. Vďačí za to aj súhre, ktorú si rozvinul s Matthewom Phillipsom a Connorom Zarym.

„Je to len päť zápasov od začiatku sezóny, ale zatiaľ som hrdý na svoju pracovnú morálku, vyrovnanosť výkonov a spôsob, akým o hre premýšľam. Už sa viac kvôli tomu nestresujem, tak ako v úvode minulej sezóny. Plním si svoju úlohu a robím to, čo viem najlepšie,“ skonštatoval Ružička.

Ružička počas trojzápasovej série trojbodových výkonov zaznamenal päť gólov a štyri asistencie. Nikdy v histórii tímu Stockton Heat nikto takú sériu neťahal. Ako je na tom on samotný? Kedy naposledy zbieral body takýmto tempom?

„Neviem, možno keď som mal deväť alebo desať rokov,“ odvetil Ružička s úsmevom.

Je zrejmé, že ak bude Ružička v takýchto výkonoch pokračovať, budú to čoraz viac vnímať aj v prvom tíme Flames. Momentálne mu zranenie dvere neotvárajú, a tak musí len trpezlivo pokračovať v poctivej práci a naďalej sa zlepšovať aj v defenzívnej hre.

„Adam, vedenie, ja a ostatní tréneri sme sa rozprávali o tom, že body sú skvelé – táto hra sa vyhráva gólmi – ale zároveň platí, že aby ste sa udržali na vyššej úrovni, pod mikroskopom budú jeho úroveň nasadenia a detaily,“ skonštatoval tréner Cail MacLean.

„Je dôležité, že si to uvedomuje a robí to aj počas tohto skvelého obdobia, keď zbiera body v takom tempe. Aj iné veci robí dobre. A myslím si, že v tom robí dobrú prácu. Musí v tom však aj pokračovať.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 03. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL