Canucks neplánujú zmenu trénera. Chcú mu dať novú zmluvu

Tím Vancouver Canucks nezvažuje, že by aj napriek slabšiemu úvodu sezóny urobil trénerskú zmenu. V piatok to povedal generálny manažér Jim Benning, ktorý by naopak rád podpísal s Travisom Greenom nový kontrakt.

Canucks sú šiesti v Severnej divízii a odohrali viac zápasov ako ktorýkoľvek iný tím z divízie. Doterajšia bilancia 10-15-2 nenapĺňa očakávania po vlaňajšom úspechu mužstva. Dva tímy, ktoré sú v tabuľke pred Vancouverom, už pritom trénerov vyhodili (Montreal, Calgary).

„Neplánujem robiť trénerskú zmenu,“ povedal Benning. „Skutočne máme Travisa radi. Robí dobrú prácu s touto skupinou hráčov. Je to náš tréner. Tak ako nekomentujem rokovania s hráčmi, tak nebudem komentovať ani rokovania s trénermi. Ale radi by sme sa dohodli.“

Green je v poslednom roku svojej zmluvy. V štyroch sezónach na lavičke tímu dosiahol bilanciu 112-118-30. V minulej sezóne dostal tím do play-off po prvýkrát od roku 2015, keď v predkole Canucks vyradili Minnesotu a v prvom kole si potom poradili s obhajcom titulu zo St. Louis.

Vancouver začal tento ročník s bilanciou 6-11-0. Benning si myslí, že dôvodom bol krátky tréningový kemp, žiadne prípravné zápasy a náročný rozpis 16 zápasov v 25 dňoch, ktorý v jednom bode umožnil tímu len dva tréningy za 19 dní.

Vďaka tomu všetkému prišiel Green o čas na prácu na systéme po zmenách, ktoré mužstvo zažilo pred sezónou, keď ho opustili Tyler Toffoli, Troy Stceher, Chris Tanev a Jacob Markström, a prišli doň Braden Holtby a Nate Schmidt.

„Travis robí dobrú prácu. Myslím si, že všetci tréneri ju robia. Chápu, kde máme problémy. To je jedna z vecí, ku ktorým dôjde, keď hráte dokola proti tým istým súperom. Slabiny v tíme sa ukážu a musíte sa tomu prispôsobiť. Myslím si, že v tom robí dobrú robotu,“ pokračoval Benning.

„Má tu pod sebou týchto mladíkov už tri, štyri roky a vyrástli pod ním na úroveň, na ktorej aktuálne sú. Pokračuje s nimi v tom, aby ich urobil ešte lepšími, aby sa stále zlepšovali. Preto neuvažujem o tom, že by som urobil zmenu trénera.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL