Hurricanes by mohli pred uzávierkou vymeniť brankára

Tím Carolina Hurricanes by pred 12. aprílom mohol vymeniť jedného zo svojich brankárov, aby si pomohol na iných pozíciách. Pre The Athletic to prezradil generálny manažér Don Waddell.

Alex Nedeljkovic a James Reimer si momentálne zdieľajú bránkovisko po tom, čo Petr Mrázek podstúpil 9. februára operáciu zlomeného prsta. Momentálne však už trénuje a mohol by byť blízko k návratu.

„Nemáme veľa miesta pod stropom. Ak niečo pred uzávierkou prestupového obdobia urobíme, možno to bude výmena jedného z našich brankárov. Neviem povedať ktorého,“ poznamenal Waddell.

Nedeljkovic má bilanciu 8-2-2 s 92,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,05 inkasovaného gólu na zápas. Reimer pri bilancii 12-4-1 kryl 90,9 % striel a inkasoval 2,68 gólu na zápas. Mrázek stihol odchytať štyri duely s 95,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 0,99 inkasovaného gólu na zápas.

Ak by nakoniec k výmene nedošlo, Waddell by nebol proti tomu, aby si udržal v prvom tíme všetkých troch brankárov pred príchodom play-off.

„Keď sa pozriete na rozpis a budete dúfať, že v play-off zájdete ďaleko, tak si myslím, že by ste chceli mať troch brankárov. Myslím si, že to je pre nás dobrý problém a ak to budeme potrebovať, tak nájdeme spôsob, ako si udržať v zostave všetkých troch,“ povedal Waddell.

A čo by tím potreboval získať obetou muža v maske? Mohol by to byť pravoruký obranca. Momentálne má tím len dvoch – Bretta Pesceho a Dougieho Hamiltona.

„Páči sa nám naša obrana, ale viete, po prvých dvoch pároch tam máme troch ľavákov. Všetci hrajú dobre, ale boli by lepší na svojej prirodzenej strane. Všetko sú to ľaváci, ktorí hrajú lepšie na ľavej strane. Myslím si, že by bolo fajn, ak by sme získali praváka, ktorý by ich doplnil,“ skonštatoval Waddell.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 03. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL