Brind´Amour nechce byť rozptýlením

Rod Brind´Amour dúfa, že sa dopracuje k novému kontraktu, ktorý mu zaistí zotrvanie v pozícii hlavného trénera tímu Carolina Hurricanes. Nechce byť však rozptýlením v rozbehnutom ročníku.

„Bol by som rád, ak by sa niečo dohodlo, aby som vedel, že tu budem trénovať, ale aby som bol úprimný, je to mimo mojich rúk. Mám rád toto mužstvo a rád robím túto prácu. Skutočne sa koncentrujem na prítomnosť a nemám dlhodobé plány, čo budem robiť. Cítim, že je to takmer irelevantné. Trénovanie v prítomnosti, to je prioritou,“ povedal Brind´Amour.

„Myslím si, že by to bolo určite viac rozptýlením pre hráčov. Odkladáte to bokom a robíte si svoju prácu, ale oni sú si vedomí toho, že každý zápas má potenciálne vplyv aj na kontrakt. Vidím to, keď sa to stane problémom u hráča. Snažíte sa to dať bokom.“

Generálny manažér Hurricanes Don Waddell verí, že nový kontrakt sa stane skutočnosťou, no momentálne je náročné nájsť čas na to, aby sa o ňom mohli diskutovať.

„Zastihnúť Roda a venovať hodinu rozhovorom je takmer nemožné. Rieši len trénovanie svojho tímu. Raz za čas si na výjazde pohovoríme, takže viem, že sa o to neobáva. Neobávame sa toho. Porozprávali sme sa už dostatočne na to, aby sme všetci cítili, že sa nakoniec dohodneme,“ poznamenal Waddell.

Brind´Amour je trénerom Caroliny od 8. mája 2018. V základnej časti má bilanciu 107-61-15 a v prvých dvoch sezónach na lavičke doviedol tím zakaždým do play-off. V roku 2019 si dokonca Hurricanes zahrali vo finále Východnej konferencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 03. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL