Tatar vs. Sekera – kto dosiahne rovnaký míľnik skôr?

Od 27. marca chýba Andrejovi Sekerovi k dosiahnutiu míľnika jediná asistencia. V tom čase a pri odklade zápasov Canadiens to vyzeralo tak, že by slovenský obranca v službách Dallasu mohol byť najbližším Slovákom s 200. asistenciou v NHL.

Karty však v poslednom čase zamiešali jeho absencie pre osobné problémy i vzostup formy u útočníka Tomáša Tatara. Mohol by bojnického rodáka predbehnúť a stať sa 15. Slovákom v histórii ligy, ktorý dosiahne métu 200 asistencií?

Kým Sekera v 790 zápasoch kariéry nazbieral 199 asistencií, Tatar ich má na konte po 607 dueloch na konte 197. V ostatnom čase je vo forme, keď bodoval už v piatich zápasoch po sebe. Zo siedmich bodov pritom asistencie tvoria päť. Pripísal si ich v štyroch z posledných piatich duelov.

Tatar v tejto sezóne nazbieral už 16 asistencií v 32 dueloch, Sekera dve v 26 – obe v marci.

Dallas aj Montreal budú najbližšie v akcii v sobotu. Stars budú potom v akcii aj v nedeľu, Canadiens v pondelok. Do konca budúceho týždňa má texaský tím na pláne ešte štyri zápasy, kanadský tri.

Pri aktuálne forme sa zdá, že by Tatar mohol míľnik s veľkou pravdepodobnosťou dosiahnuť už do konca budúceho týždňa. Sekera však má k nemu stále najbližšie. Kto dosiahne 200. asistenciu skôr?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL