Coyotes mali pri výhre jediného strelca. Obrancu s hetrikom + video

Tím Arizona Coyotes zdolal v nedeľu Ducks z Anaheimu tesne 3:2. O výhre pritom rozhodol obranca Jakob Chychrun, ktorý sa postaral o všetky tri góly.

Chychrun najskôr vyrovnával v deviatej minúte prvej tretiny na 1:1, následne v 16. minúte tretej dvadsaťminútovky vynútil nadstavený čas. A práve v druhej minúte predĺženia rozhodol o výhre a zavŕšil svoj prvý hetrik v NHL.

Dvadsaťtriročný rodák z floridského Boca Raton čakal sa prvého trojgólového večera dočkal vo svojom 272. zápase kariéry. Stal sa zároveň len druhým obrancom histórii Jets/Coyotes s hetrikom. Napodobnil Eda Jovanovskiho, ktorý ho dosiahol 3. marca 2010.

Zavŕšiť hetrik v nadstavenom čase sa mu podarilo ako ôsmemu obrancovi v histórii NHL. Napodobnil Georgesa Manthu (1937), Davea Babycha (1991), Douga Grossmana (1992), Sheldona Souraya (2003), Ľubomíra Višňovského (2011), Hampusa Lindholma (2017) a Cama Fowlera (2018). Zhodou okolností, poslední traja to dokázali v drese nedeľného súpera Arizony.

Chychrun si vďaka trom gólom zároveň vyrovnal osobné maximum z minulej sezóny, keď má po 38 dueloch na konte už 12 presných zásahov. Vlani na strelenie rovnakého počtu potreboval odohrať 63 zápasov. Na konte má dokopy 25 bodov a len bod mu chýba na vyrovnanie osobného rekordu, ktorý si vytvoril taktiež vlani.

„Je to vtipné a nechcem, aby to vyznelo smiešne, no tento rok som zmenil hokejky a v skutočnosti nestrieľam puky tak dobre ako s tými, ktoré som mal vlani. Pracujem na tom a snažím sa niektoré veci vyladiť, no tiež snažím sa hľadať priestor a strieľať,“ poznamenal Chychrun.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 04. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL