Jaroš debutoval za Sharks, nezabudnuteľný debut zažil brankár Bruins

V utorok sme videli v akcii len troch slovenských obrancov. Nebodovali. Sezónny debut zažil Christián Jaroš. Na svoj debut v NHL nezabudne mladý brankár Bostonu.

Odporúčame:
AHL: Ružička si vyrovnal gólový rekord, Jurčo sa pobil + video

SJS - ANA 1:5

Jaroš debutoval v novom drese. Jeho tím prišiel o sériu výhier

V zápase San Jose proti Anaheimu zažil svoju premiéru v drese Sharks slovenský obranca Christián Jaroš. Nastúpil v treťom páre s českým „zadákom“ Radimom Šimkom. Odohral necelých 12 minút, pripísal si mínusový bod a prezentoval sa dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Jeho debut nebol víťazný. Patrick Marleau strelil svoj 565. gól v kariére, čím sa posunul pred Matsa Sundina a Joea Nieuwendyka na 23. miesto historického poradia, no nikto zo spoluhráčov sa k nemu na streleckej listine nepripojil. Naopak, Anaheim mal až päť rôznych strelcov, aby vyhral 5:1 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Martina Jonesa, ktorého tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru, z 33 striel prekonali Adam Henrique, Max Comtois, Isac Lundestrom a Nicolas Deslauriers, gól do prázdnej brány pridal David Backes. John Gibson urobil 34 zákrokov.

Odporúčame:
Video: Jeffrey Viel vs. Sam Carrick (bitka)

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. E. Karlsson (SJS), 3. A. Henrique (ANA)

NYI - WSH 1:0

Islanders zdolali Capitals futbalovo 1:0

Semion Varlamov zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a doviedol Islanders k futbalovej výhre 1:0 nad Washingtonom. Jediný gól zápasu strelil v 54. minúte Brock Nelson, ktorému naň prihrával Josh Bailey. Pre neho to bol 500. bod v kariére. New York vyhral tretí zápas po sebe a Lou Lamoriello sa s 1319. výhrou v kariére vyrovnal Glenovi Satherovi na druhom mieste historického poradia generálnych manažérov. Capitals prvýkrát v ročníku nestrelili ani gól. Vítek Vaněček opustil duel s 28 zákrokmi. Zo Slovákov bol v akcii len Zdeno Chára, ktorý odohral 13 minút a 39 sekúnd. Pripísal si mínusový bod, blok, bodyček a štyri strely.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. V. Vaněček (WSH)

CHI - DAL 4:2

Dach pomohol gólom k výhre nad Stars, Kane je už päťdesiatbodový

V akcii sa ukázal aj obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 17 a pol minúty s jedným mínusovým bodom pri prehre Dallasu 2:4 so Chicagom. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi a troma blokmi. Pri prihrávaní puku však raz aj odovzdal puk súperovi, z čoho nakoniec padol víťazný gól Alexa DeBrincata. Svoj prvý gól v sezóne strelil Kirby Dach, do čierneho sa trafil aj Dominik Kubalík a poistku do prázdnej brány pridal Patrick Kane. Ten už mal v tom čase na konte asistenciu, ktorá bola jeho 50. bodom v sezóne. Túto métu dosiahol už po 14. raz v kariére, viackrát ju v tíme dosiahol len Stan Mikita (18). Kevin Lankinen aj Jake Oettinger čelili zhodne 27 strelám. Andrew Cogliano a Radek Faksa sa postarali o góly Stars.

Dach strelil svoj prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. A. Cogliano (DAL), 3. K. Dach (CHI)

NJD - BUF 3:5

Sabres vyhrali tretí zápas z posledných štyroch

Rasmus Dahlin zaznamenal gól a asistenciu, aby dosiahol svoj 99. bod v kariére a pomohol Buffalu k výhre 5:3 nad New Jersey, ktorá je pre Sabres treťou z posledných štyroch zápasov. K predĺženiu bodovej série na päť stretnutí pomohli gólmi aj Rasmus Asplund, Brandon Montour, Casey Mittelstadt a Rasmus Ristolainen (prázdna brána), zatiaľ čo Linus Ullmark urobil 27 zákrokov. Scott Wedgewood inkasoval štyri góly zo 17 striel a z hráčov Devils, ktorí prehrali štvrtý duel po sebe, sa presadili Damon Severson, Jesper Bratt a Pavel Zacha. Poslední dvaja menovaní aj raz asistovali. Asistenciu si už v piatej minúte pripísal aj Tyce Thompson, ktorý zažil debut v NHL proti svojmu staršiemu bratovi Tageovi. Taylor Hall a Kyle Palmieri v očakávaní možných výmen nehrali.

Zacha skóroval na dvakrát pri páde:


Hviezdy duelu: 1. C. Mittelstadt (BUF), 2. J. Bratt (NJD), 3. R. Dahlin (BUF)

NYR - PIT 8:4

Panarin štvorbodový, Rangers strelili Penguins osem gólov

Igor Šesťorkin predviedol 41 zákrokov a osem jeho spoluhráčov strelilo gól, aby Rangers zdolali Pittsburgh 8:4 a vyrovnali sa Coloradu s troma osemgólovými zápasmi v tejto sezóne. Vyhrali pritom tretí zápas z posledných štyroch, v ktorých zakaždým aspoň bodovali. Tristan Jarry čelil v prvej tretine 11 strelám a z brány ho vyhnali Colin Blackwell, Mika Zibanejad, Artemij Panarin a Ryan Strome. Casey DeSmith následne čelil 14 strelám, z ktorých ho prekonali Alexis Lafreniere, Kaapo Kakko, Adam Fox a Pavel Bučnevič. Panarin zaznamenal štvrtý viacbodový zápas po sebe, keď si pripísal aj tri asistencie. Dve ku gólu pridal Adam Fox, ktorý bodoval už v 11. zápase po sebe. Len traja obrancovia v histórii Rangers mali dlhšiu bodovú sériu a už len zápas mu chýba na zápis Brada Parka. Jared McCann, Mike Matheson, Jake Guentzel a Brian Dumoulin strelili góly Penguins. Tí v zápase prišli o obrancu Johna Marina.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. A. Fox, 3. M. Zibanejad (všetci NYR)

PHI - BOS 2:4

Bergeron dosiahol hetrik, Swayman výhru pri debute

Patrice Bergeron dosiahol hetrik a zaznamenal svoj 900. bod v kariére, Brad Marchand strelil gól a pridal tri asistencie, no obaja zostali v tieni brankára Jeremyho Swaymana, ktorý pri svojom debute v NHL pomohol Bostonu k triumfu 4:2 nad Philadelphiou 40 zákrokmi. „Aká neskutočná skúsenosť to bola. Získať víťazstvo tu vo Philadelphii, znamená to pre mňa všetko,“ povedal po zápase siedmy najmladší brankár Bruins s výhrou pri debute. Bergeron zavŕšil hetrik gólom do prázdnej brány a Marchand strelil svoj 29. gól v oslabení. V kariére získal už 48 bodov v oslabeniach, čím vytvoril nový klubový rekord. Predtým ho zdieľal s Bobbym Orrom a Edom Westfallom. Jakub Voráček a Shayne Gostisbehere strelili góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas z posledných štyroch. O deň skôr vyhrali práve s Bruins. Carter Hart inkasoval tri góly z 25 striel.

Odporúčame:
Bergeron dosiahol v tieni skvelého debutu brankára hetrik i míľnik + video

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. J. Swayman, 3. B. Marchand (všetci BOS)

CAR - FLA 5:2

Hurricanes ukončili Floride víťazné ťaženie

Jordan Staal strelil víťazný gól v strede tretej tretiny a potom pridal poistku do prázdnej brány, aby Carolina zdolala Floridu 5:2 a pripísala si šieste víťazstvo z posledných ôsmich duelov. Vincent Trocheck a Dougie Hamilton využili presilovky, aby dvakrát vyrovnali stav, a Jesper Fast uzavrel skóre ešte jedným gólom do prázdnej brány. Trocheck skóroval v každom z piatich zápasov proti svojmu bývalému tímu v tejto sezóne a ku gólu pridal aj asistenciu. Tri ich nazbieral Sebastian Aho. Petr Mrázek čelil 36 strelám, z ktorých ho pokoril len dvojgólový Aleksander Barkov. Carter Verhaeghe zaznamenal dve asistencie, Sergej Bobrovskij 31 zákrokov. Panthers prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu.

Petr Mrázek a jeho skvelé zákroky:


Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. J. Staal, 3. P. Mrázek (všetci CAR)

CBJ - TBL 4:2

Blue Jackets zdolali Tampu, Korpisalo urobil 36 zákrokov

Max Domi a Jack Roslovic zaznamenali po góle a asistencii, aby si Columbus ukončil trojzápasovú sériu prehier víťazstvom 4:2 nad Tampou, ktorú zdolal v treťom z piatich vzájomných duelov tejto sezóny. Zac Dalpe strelil svoj prvý gól v NHL za posledných 1629 dní a presadil sa aj Nick Foligno, ktorý v 54. minúte zvyšoval gólom do prázdnej brány na 4:0. Až potom kapituloval aj Joonas Korpisalo, ktorého z 38 striel prekonali Ross Colton a Luke Schenn. Andrej Vasilevskij opustil duel s 26 zákrokmi a Lightning prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Erik Černák im opäť chýbal. Duel nedohral útočník Blue Jackets Boone Jenner, ktorého zasiahla do ruky strela Patrika Laineho.

Dalpe strelil svoj prvý gól od roku 2016:


Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. M. Domi, 3. J. Roslovic (všetci CBJ)

DET - NSH 2:3 SN

Johansen rozhodol v nájazdoch o výhre nad Red Wings

Ryan Johansen premenil rozhodujúci nájazd, aby si Nashville upevnil svoje postavenie na postupovej pozícii v Centrálnej divízii víťazstvom 3:2 nad Detroitom, ktorý v zápase dvakrát viedol. Luke Kunin a Mikael Granlund reagovali na góly Dannyho DeKeysera a Adama Erneho, Roman Josi dvakrát asistoval. K ôsmej výhre z posledných deviatich duelov pomohol aj Juuse Saros, ktorý kryl 25 striel. Jeho náprotivok, Thomas Greiss, urobil 29 zákrokov. Red Wings prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Predators sa v prvej tretine zranil Dante Fabbro.

Samostatné nájazdy:


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. M. Granlund (NSH), 3. A. Erne (DET)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 13:39 0 0 0 -1 0 4 1
A. Sekera (DAL) 17:27 0 0 0 -1 0 0 3
Ch. Jaroš (SJS) 11:41 0 0 0 -1 0 0 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL