Torontu sa znižuje potreba po útočníkovi. Môže za to akvizícia z februára

Už niekoľko týždňov sa povrávalo o tom, že by si tím Toronto Maple Leafs mohol pred prestupovou uzávierkou ešte posilniť útočné rady. Tento krok však už viac nevyzerá byť až taký urgentný.

Robotu generálnemu manažérovi Kyleovi Dubasovi uľahčuje Alex Galchenyuk, ktorý prišiel do tímu vo februári z Ottawy a v poslednom čase sa mu darí natoľko, že znižuje potrebu klubu získať ďalšieho útočníka do prvých dvoch útokov.

„Myslím si, že vzostup Galchenyuka pri hraní s Johnom a Williamom, či už ide o to, že trochu produkuje body, alebo to, ako snaživo hrá a akú efektívnosť priniesol do mužstva, spôsobil, že tá urgencia sa podľa mňa určite znížila,“ povedal Dubas pre The Athletic.

Galchenyuk, ktorý hrá za svoj piaty tím od štartu sezóny 2018/19, zaznamenal v deviatich zápasoch od výmeny síce len gól a tri asistencie, ale spolu s Johnom Tavaresom a Williamom Nylanderom majú 64% podiel streleckých šancí a 73,53% podiel vysoko nebezpečných šancí pri hre piatich proti piatim.

Dubas sám v marci hovoril o tom, že by pred play-off rád posilnil mužstvo o útočníka, pričom bol ochotný vzdať sa nejakej z mladých nádejí. Táto potreba je teraz síce nižšia, no stále nie je vylúčené, že nakoniec k nejakej výmene dôjde.

„Ak by sme mohli urobiť niečo, o čom si myslíme, že bude dobré pre našu šatňu a pomôže nám to na ľade, tak si myslím, že by sme boli aj napriek tomu veľmi otvorení tomu, aby sme to preskúmali,“ poznamenal Dubas, ktorého zverenci vyhrali sedem z posledných ôsmich zápasov a na čele Severnej divízie si užíva šesťbodový náskok pred Winnipegom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL