Draisaitl opäť štvorbodový proti Ottawe. Zahŕňalo to aj hetrik + video

Edmonton v stredu zdolal Ottawu 4:2 a prsty vo všetkých štyroch góloch mali Connor McDavid a Leon Draisaitl. Druhý menovaný dokonca dosiahol hetrik.

„Títo dvaja hráči sú tí, čo robia v zápasoch rozdiel. Rozprávali sme sa o tom s trénermi včera večer. V posledných zápasoch proti Ottawe sme s tým útokom pokope mali úspech, tak sme ich dali späť k sebe,“ povedal tréner Dave Tippett.

Draisaitl nazbieral v ôsmich tohtosezónnych zápasoch proti Ottawe 21 bodov za 10 gólov a 11 asistencií. V stredu zažil štvrtý štvorbodový večer v sezóne a z toho tretí proti Senators.

Dvadsaťpäťročný Nemec v stredu otvoril skóre počas presilovky v 13. minúte. V 18. minúte druhej tretiny obnovoval vedenie na 2:1 a tretí gól pridal sekundu pred koncom do prázdnej brány. Išlo o jeho piaty hetrik v NHL, pričom posledný dosiahol 10. marca tiež proti tímu z hlavného mesta Kanady.

„V lige nájdete niekoľko skvelých strelcov. On je na špici medzi prvými, pravdepodobne dvoma. Myslím si, že Ovečkin a on sú dvaja z najsmrteľnejších strelcov, ktorých v lige máme,“ povedal o ňom McDavid.

Draisaitl má po 40 zápasoch tejto sezóny na konte 22 gólov a v poradí strelcov ligy mu patrí tretie miesto. So 61 bodmi je druhý za McDavidom, ktorý si udržal sedembodový náskok.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 04. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL