Chára a Jaroš sa tešili z výhier, Wild zažili historickú prehru

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo sedem zápasov. V akcii boli aj dvaja slovenskí obrancovia.

Odporúčame:
AHL: Jurčo ukončil suchoty, ale jeho tím nevyhral

BUF - WSH 3:4

Chára sa tešil z výhry nad Sabres, Ovečkin skóroval

Štyria rôzni hráči skórovali, aby si Washington víťazstvom 4:3 zlepšil bilanciu proti Buffalu v tejto sezóne na 6-0-1. V tretej sezóne vo svojej histórii tak zdolal aspoň šesťkrát dvoch súperov – v tomto ročníku to dokázal aj proti New Jersey. Alex Ovečkin strelil svoj 727. gól kariéry a od štvrtého miesta Marcela Dionnea ho delia už len štyri góly. Brenden Dillon, trojbodový Justin Schultz a Jakub Vrána sa tiež tešili z gólov, Vítek Vaněček kryl 30 striel. Prekonali Ho Henri Jokiharju, Casey Mittelstadt a Tage Thompson. Rasmus Ristolainen zaznamenal dve asistencie a Dustin Tokarski 29 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Zdeno Chára, ktorý odohral takmer 18 minút a urobil aj dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Schultz (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. C. Mittelstadt (BUF)

SJS - LAK 5:2

Jones, Burns doviedli Sharks k výhre. Tešil sa z nej aj Jaroš

Svoj druhý zápas sezóny odohral obranca Christián Jaroš, ktorý sa tentoraz tešil z víťazstva, keď San Jose zdolalo pomerom 5:2 rivala z Los Angeles. Košický rodák odohral necelých 13 minút s jedným bodyčekom a dostal aj menší trest za hákovanie. Sharks vyhrali piaty zápas z posledných šiestich vďaka 32 zákrokom Martina Jonesa, trom asistenciám Brenta Burnsa a piatim rôznym strelcom. Kevin Labanc, Patrick Marleau, Rudolfs Balcers a Dylan Gampbrell sa trafili do čierneho, Tomáš Hertl do prázdnej brány. Alex Iafallo a Jared Anderson-Dolan strelili góly Kings, ktorí prehrali štvrtý duel z piatich. Cal Petersen opustil duel s 24 zákrokmi. Anže Kopitar sa osamostatnil na druhom mieste klubového poradia s 1112 odohranými duelmi. Viac ich má na konte len Dustin Brown.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. B. Burns, 3. R. Balcers (všetci SJS)

NJD - PIT 4:6

Crosby trojbodový pri výhre nad Devils

Sidney Crosby zaznamenal gól a dve asistencie, aby so svojím 150. minimálne trojbodovým výkonom v kariére doviedol Pittsburgh k výhre 6:4 nad New Jersey, ktoré prehralo piaty zápas z posledných šiestich. K siedmemu víťazstvu z posledných deviatich duelov pomohol troma bodmi aj Bryan Rust, ktorý strelil dva góly a na jeden prihrával. Strelecky sa presadili aj Jared McCann, Brian Dumoulin a Colton Sceviour, kým Casey DeSmith urobil 27 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Miles Wood, raz Jesper Boqvist a Jack Hughes, ktorý si s 21. bodom v sezóne vyrovnal minuloročný zápis zo 61 zápasov. MacKenzie Blackwood inkasoval päť gólov z 26 striel. Rustov druhý gól padol do prázdnej brány.

Efektný a efektívny zákrok DeSmitha:


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. J. Hughes (NJD)

NYI - NYR 1:4

Rangers dokázali uspieť na ľade Islanders

Adam Fox ukončil svoju bodovú sériu na 12 zápasoch, ale mal dôvod na radosť aj v piatok. Alexandar Georgiev urobil vo svojom prvom štarte za ostatných 11 zápasov 31 zákrokov, aby doviedol Rangers k výhre 4:1 nad mestským rivalom. Alexis Lafreni?re, K'Andre Miller, Filip Chytil a Kaapo Kakko, z ktorých každý nie je starší ako 21 rokov, nakombinovali dva góly a dve asistencie, aby ich tím ukončil Islanders päťzápasovú sériu výhier v domácich zápasoch a štvorzápasovú celkovo. Prvý dvaja menovaní skórovali, čo sa podarilo aj Colinovi Blackwellovi a Mikovi Zibanejadovi. O čestný úspech domácich sa postaral Andy Greene, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Semion Varlamov inkasoval tri góly z 35 striel. Zibanejad uzavrel skóre strelou do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. K. Miller, 3. A. Lafreniere (všetci NYR)

STL - MIN 9:1

O’Reilly pomohol s hetrikom k deštrukcii Wild

Ryan O’Reilly dosiahol hetrik a pridal asistenciu, aby pomohol St. Louis k jednoznačnej výhre 9:1 nad Minnesotou, ktorá bola druhá po sedemzápasovej sérii prehier. O’Reilly a Jaden Schwartz dvakrát, Sammy Blais, Justin Faulk a Zach Sanford raz skórovali do 29. minúty, aby Blues len po štvrtý raz v histórii strelili sedem gólov v prvých 30 minútach – klubovým rekordom je osem gólov z 26. decembra 1985. V závere pridal gól aj Ivan Barbašov a Jordan Binnington urobil 24 zákrokov. Jeho náprotivok Kaapo Kahkonen inkasoval všetkých deväť gólov. Čelil pritom 38 strelám. Z jeho spoluhráčov skóroval len Zach Parise. Wild zažili najhoršiu prehru svojej histórie – 8-gólový rozdiel je najväčší v ich histórii a 9 inkasovaných gólov tiež neželaným rekordom. Tímy sa znovu stretnú v sobotu a v pondelok.

Odporúčame:
Ryan O’Reilly podporil drvivú výhru Blues hetrikom + video

Hviezdy duelu: 1. R. O'Reilly, 2. J. Schwartz, 3. J. Faulk (všetci STL)

VGK - ARI 7:4

Vegas vďaka štvorgólovej prvej tretine zdolalo Arizonu

Reilly Smith strelil dva góly, Jonathan Marchessault a Chandler Stephenson zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli Vegas k výhre 7:4 nad Arizonou. Do čierneho sa trafili aj William Carrier a Keegan Kolesar, do prázdnej brány Max Pacioretty. Robin Lehner zastavil 22 striel. Nick Schmaltz, Dryden Hunt a Clayton Keller znížili z 0:5 na 3:5 a strelecky sa presadil aj Michael Bunting. Phil Kessel, ktorý sa osamostatnil na piatom mieste historického poradia „železnej série“ s 885 odohranými duelmi po sebe, nazbieral tri prihrávky. Adin Hill inkasoval päť gólov z 32 striel, Ivan Prosvetov jeden zo štyroch. Coyotes prehrali druhý zápas po sebe.

Kellerov pekný gól z úniku:


Hviezdy duelu: 1. R. Smith, 2. J. Marchessault, 3. C. Stephenson (všetci VGK)

ANA - COL 0:2

Johansson vynuloval Anaheim, Avs sú na čele

Jonas Johansson pri svojom 14. štarte kariéry zneškodnil všetkých 28 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL a doviedol Colorado k výhre 2:0 nad Anaheimom. Jeho náprotivok John Gibson čelil 34 strelám, z ktorých ho ako jediný prekonal v druhej tretine Valerij Nučuškin. Poistku do prázdnej brány pridal Mikko Rantanen a Avalanche vďaka šiestej výhre z posledných siedmich dueloch preskočili Carolinu na čele ligového poradia. Ducks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin (COL), 2. J. Gibson (ANA), 3. J. Johansson (COL)

Odporúčame:
Video: Bitky z 9. apríla 2021 (2)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (WSH) 17:50 0 0 0 0 0 1 2
Ch. Jaroš (SJS) 12:44 0 0 0 0 2 0 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL