Gusev si po New Jersey našiel v NHL nový domov

Útočník Nikita Gusev je po nevydarenom pôsobení v New Jersey opäť neobmedzeným voľným hráčom a jeho ambíciou je zotrvanie v NHL. Nemuselo by to byť pre neho problematické, pretože záujem o jeho služby v lige je.

Dvadsaťosemročný Rus vo svojej druhej sezóne v kanadsko-americkej súťaži zaznamenal len dva góly a tri asistencie v 20 stretnutiach, pričom si pripísal aj 12 mínusových bodov. Ak by ho nový zamestnávateľ chcel využiť v play-off, musel by podpísať zmluvu pred koncom prestupového obdobia.

„Jeho kontrakt s New Jersey bol dnes popoludní vzájomne ukončený a už prijíma telefonáty od tímov. Očakáva sa, že rozhodnutie urobí zajtra. Znie to tak, že v tomto bode je favoritom Florida Panthers, “ poznamenal Chris Johnston zo Sportsnet.

Napriek slabej produktivite v tejto sezóny by mohol Gusev rozšíriť ofenzívnu silu svojho nového tímu. Patrí hráčom, ktorým by možno pomohla len zmena prostredia, aby rozkvitli. V KHL nastrieľal 119 gólov v 391 dueloch.

DOPLNENÉ: Tím Florida Panthers v nedeľu oznámil, že podpísal jednoročnú zmluvu s Nikitom Gusevom. Jej hodnota je rovný milión amerických dolárov. Kontrakt vyprší po tejto sezóne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 04. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL