Dvaja zo šiestich obrancov z waiver listiny menia tím

Tím NHL zapísali v nedeľu na waiver listinu nechránených hráčov šesť hráčov. Medzi najvýznamnejšie mená sa zaradili obrancovia Victor Mete z Montrealu a Sami vatanen z New Jersey.

Mete, ktorý údajne na začiatku sezóny požiadal o výmenu, zaznamenal tri body v 14 zápasoch tejto sezóny. Dvadsaťdvaročný Kanaďan sa po tejto sezóne môže stať obmedzeným voľným hráčom.

O sedem rokov starší Vatanen zaznamenal v 29 dueloch tejto sezóny len päť bodov a hoci nie je taký produktívny, mohol by zaujať tím, ktorý si chce pred play-off rozšíriť hĺbku obrany. Platový strop zaťažuje dvoma miliónmi dolárov. Po sezóne sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom.

Na waiver listinu okrem nich boli zapísaní aj obrancovia Detroitu Danny DeKeyser a Alex Biega, ako aj obranca Nashvillu Josh Healey a obranca Ottawy Cody Goloubef. Poslední dvaja menovaní podpísali v nedeľu so svojimi tímami ročné dvojcestné zmluvy.

DeKeyser odohral v tomto ročníku 34 duelov so ziskom šiestich bodov a Biega štyri zápasy so ziskom asistencie.

DOPLNENÉ: Dvaja obrancovia zaujali ostatné kluby NHL. Tím Dallas Stars si z waiver listiny stiahol Samiho Vatanena z New Jersey a tím Ottawa Senators Victora Meteho z Montrealu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL