Toronto získalo útočníka San Jose i kapitána Columbusu

Výmena troch tímov. Toronto získalo útočníka Nicka Foligna od Columbusu výmenou za voľbu v prvom kole tohtoročného draftu a voľbu v štvrtom kole draftu 2022. Maple Leafs tiež získali útočníka Stefana Noesena zo San Jose výmenou na voľbu v štvrtom kole draftu 2021.

Frank Seravalli z TSN informuje, že Columbus si udržal 50 % Folignovho platu predtým, ako ho vymenil do San Jose. Sharks si následne udržali 25 percent jeho platu predtým, ako ho vymenili do Toronta za voľbu v štvrtom kole draftu.

Tridsaťtriročný Američan bol vo svojej deviatej sezóne v Columbuse, ktorému robil od sezóny 2015/16 kapitána. V 42 zápasoch tejto sezóny zaznamenal sedem gólov, 16 bodov a 109 bodyčekov. V lete bude môcť byť neobmedzeným voľným hráčom.

Foligno je tretím hráčom Blue Jackets, ktorého Jarmo Kekäläinen minulý týždeň vymenil. V Toronte sa znovu stretne s útočníkom Rileym Nashom, kým obranca David Savard putoval do Tampy.

Dvadsaťosemročný Noesen zasiahol v tejto sezóne do piatich duelov NHL, ale nebodoval v nich. V kariére odohral 204 zápasov za Ducks, Devils, Penguins a Sharks so ziskom 54 bodov (31+23).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL