Taylor Hall má nové pôsobisko. Stane sa spoluhráčom Slováka

Hviezdny útočník Taylor Hall sa sťahuje deň pred prestupovou uzávierkou. V nedeľu večer bol vymenený do tímu Boston Bruins spoločne s útočníkom Curtisom Lazarom. Do Buffala smerujú útočník Anders Bjork a voľby v druhom kole draftu.

O výmene ako prvý informoval Darren Dreger z TSN. Jeho kolega Pierre LeBrun dodal, že Sabres si tiež udržia 50 percent Hallovho osemmiliónového platu.

Hall bol jednou z najväčších rýb na prestupovom trhu napriek tomu, že sa mu v ročníku nedarilo najlepšie. V 37 zápasoch zaznamenal dva góly a 17 asistencií. So Sabres podpísal zmluvu pred týmto ročníkom a v lete bude môcť byť neobmedzeným voľným hráčom. Boston bude jeho piatym tímom kariéry po Edmontone, New Jersey, Arizone a Buffale.

Lazar odohral v tomto ročníku 33 zápasov so ziskom piatich gólov a štyroch asistencií. Pre zranenie dolnej časti tela nehral od 31. marca.

Dvadsaťštyriročný Bjork zaznamenal dva góly a tri asistencie v 30 stretnutiach, ktoré odohral v tejto sezóne za Bruins. Tí ho draftovali v piatom kole v roku 2014 a doteraz odohral v NHL 138 zápasov so ziskom 16 gólov a 23 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL