Lundqvist sa v tejto sezóne do akcie napokon nevráti

Vyzerá to tak, že nakoniec Henrika Lundqvista neuvidíme v tejto sezóne v bráne Washingtonu. Skúsený brankár, ktorý v januári podstúpil operáciu srdca, potrebuje na zotavenie viac času.

„Hneď po tom, čo som sa vrátil na ľad po operácii, som si dal príliš náročný cieľ pripojiť sa ku Capitals na konci tejto sezóny. Tréningy sú skutočne dobré a cítim sa dobre, no moje srdce ešte nie je celkom pripravené,“ vyhlásil Lundqvist.

„Minulotýždňová kontrola ukázala nejaký zápal v okolí srdca, ktorý si teraz vyžiada niekoľko mesiacov oddychu a postupného zotavovania sa. Hoci to nie je to, v čo som dúfal, viem, že je to súčasť procesu, aby som sa vrátil späť do 100% stavu.“

Ešte minulý týždeň sa informovalo, že Capitals nevylučujú možnosť návratu švédskeho veterána v tejto sezóne. Podmienili to však výsledkami najnovších kontrolných vyšetrení.

Lundqvist podpísal s Washingtonom pred touto sezónou ročný kontrakt za 1,5 milióna amerických dolárov po tom, čo ho zo zmluvy vykúpili Rangers. V New Yorku predtým strávil 15 rokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL