Bude Andrej Sekera pripravený hrať už tento týždeň?

Slovenský obranca v službách dallaských Stars, Andrej Sekera, neutrpel až tak vážne zranenie, ako sa obávalo. Do akcie by mohol byť pripravený zasiahnuť už čoskoro.

Tridsaťštyriročný bojnický rodák nedohral nedeľný zápas proti Nashvillu, v ktorom pri blokovaní strely utrpel zranenie dolnej časti tela. V pondelok absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktorého výsledky boli povzbudivé.

Tréner Dallasu Rick Bowness v utorok povedal, že vyšetrenia nepreukázali nič zlé a stav jeho zverenca sa bude posudzovať na dennej báze. Dokonca existovala šanca, že by mohol hrať už v utorok proti Floride. Nakoniec nehral.

Proti Panthers v zostave dostal šancu Sami Vatanen, ktorého tím získal z waiver listiny. Najbližšie bude Dallas v akcii vo štvrtok a prítomnosť fínskeho obrancu by sa mohla postarať o zaujímavé rozhodovania a podobe obrany tímu.

Sekera v tejto sezóne odohral 32 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie. V priemere hrával necelých 15 a pol minúty na zápas. Vatanen by pre neho mohol byť konkurenciou, prípadne aj partnerom v treťom páre.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 04. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL