NHL a CHL plánujú spoločné podujatie pred tohtoročným draftom

Darren Dreger z TSN vo štvrtok uviedol, že vedenie NHL plánuje v spolupráci s juniorskou CHL, ktorá zastrešuje ligy OHL, QMJHL a WHL, usporiadať pred tohtoročným vstupným draftom spoločné podujatie.

Tohtoročný draft sa uskutoční 23. a 24. júla, pričom skauti tímov NHL majú neľahkú úlohu, pretože bol ročník 2020/21 ovplyvnený pandémiou a nemohli vidieť mnohé mladé nádeje. Preto by sa pár týždňov pred draftom mohlo uskutočniť podujatie, na ktorom by vybraní mladíci dostali šancu ukázať sa. Konať by sa mohlo v Alberte.

„Plánovanie sa určite posúva vpred. To je všetko, čo NHL a CHL môžu v tejto pozícii robiť. Obe strany sa rozprávajú s vládou Alberty. Ak by boli úspešní, ak by dostali povolenie od zdravotníkov, NHL by mohla usporiadať podujatie top nádejí začiatkom júla v Edmontone,“ poznamenal Dreger.

Momentálne nie je známe, aký formát by podujatia malo. Typicky sa každoročne konával zápas nádejí, ktorý sa tento rok neuskutočnil. Tiež je možné, že pôjde o turnaj, aby dostalo šancu ukázať sa viac mladíkov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL