Uvidíme reklamy na dresoch už v ročníku 2022/23?

Dlho sa myslelo, že príchod reklám na dresy tímov NHL je nepravdepodobný. Po tom, čo liga v tejto sezóne zaviedla reklamy na prilbách, to však vyzerá tak, že by mohlo dôjsť aj k scenáru, ktorého sa mnohí fanúšikovia obávali.

Reklamy na prilbách sa stali skvelým spôsobom, akým si vedenie súťaže vykompenzovalo stratu príjmov zo vstupného. Pôvodne malo ísť o dočasné riešenie, no komisár Gary Bettman sa v marci nechal počuť, že by už reklamy z prílb zmiznúť nemuseli. Klubom vygenerovali cez 100 miliónov dolárov.

Sports Businees Journal však teraz s odvolaním na niekoľko zdrojov informuje, že v súčasnosti sa v NHL nie len diskutuje o reklamách na dresoch, ale že by dokonca mohli byť realitou už v ročníku 2022/23.

Toto rozhodnutie však stále nebolo odsúhlasené Radou guvernérov a plány neboli ešte dotiahnuté do konca. Tímy NHL však už vraj začali robiť prieskum trhu, aby zistili, akú hodnotu by reklamné nášivky na dresoch mohli mať. Veľkosť ani ich umiestnenie ešte neboli špecifikované.

V hlavných ligách v Severnej Amerike sú reklamy na dresoch zavedené už v basketbalovej NBA. Zvažujú ich aj v baseballovej MLB a tlaky na ich zavedenie sú aj v najsledovanejšej súťaži v Spojených štátoch, NFL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL