Studenič strelil krásny prvý gól a bol hviezdou duelu. Chára nehral + video

V šiestich nedeľných zápasoch NHL sme videli dvoch slovenských útočníkov. Zdeno Chára nehral a Tomáš Jurčo nebodoval, no Marián Studenič strelil svoj prvý gól v kariére.

NJD - NYR 3:5

Studenič skóroval a Devils takmer otočili zápas

Slovenský útočník Marián Studenič sa vo svojom štvrtom zápase v NHL dočkal radostného momentu – pekným spôsobom strelil svoj prvý gól v NHL. Nadviazal na Michaila Malceva a znížil ním na 2:3 predtým, ako Nico Hischier vyrovnal stav na 3:3. Tento návrat však nakoniec New Jersey k odvráteniu šiestej prehry v sérii nepomohol. Mika Zibanejad využil presilovku tri minúty pred koncom a Rangers vyhrali štvorzápasovú vzájomnú sériu 4-0, keď v nedeľu triumfovali 5:3. Chris Kreider, Vitalij Kravcov a Alexis Lafreniere vybudovali vedenie 3:0, Ryan Strome pridal poistku do prázdnej brány. Kravcov tiež strelil prvý gól v NHL. K piatej výhre z posledných šiestich pomohol 25 zákrokmi Alexandra Georgiev, ktorý na dve minúty opustil zápas so zranením, ale doktor ho dal dokopy a vrátil sa do akcie. Počas jeho absencie urobil Igor Šesťorkin dva zákroky. MacKenzie Blackwood inkasoval štyri góly z 25 striel. Studenič odohral 12 minút a 18 sekúnd, ďalšie štyri presedel na trestnej lavici za krosček a držanie. Pripísal si aj plusový bod, tri strely a bol treťou hviezdou duelu.

Odporúčame:
Video: Vitalij Kravcov strelil svoj prvý gól v NHL

Studeničov prvý gól v NHL:

Marián Studenič skóroval ako 68. Slovák v histórii NHL. Gratulujeme pic.twitter.com/6VDOExhQ5j

— SlovakNHL.sk (@SlovakNHLsk) April 19, 2021

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. M. Maltsev (NJD), 3. M. Studenič (NJD)

ANA - VGK 2:5

Mark Stone opäť viacbodový, Vegas vyhralo šiesty zápas po sebe

Z víťazstva sa tešil útočník Tomáš Jurčo, ktorého Vegas zdolalo Anaheim 5:2, aby si pripísalo už šiestu výhru v sérii. Mark Stone zaznamenal gól a asistenciu, aby bol viacbodový v štvrtom zápase po sebe – vyrovnal si tým svoje osobné maximum a priblížil sa na rozdiel zápasu k tímovému rekordu Williama Karlssona z novembra 2017. S rovnakou bilanciou skončili v nedeľu aj Max Pacioretty a Nicolas Roy, Alex Pietrangelo sa trafil do čierneho a Alex Tuch do prázdnej brány. Marc-Andre Fleury čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Max Comtois a Danton Heinen. John Gibson kryl 24 striel. Jurčo ho ohrozil raz, pričom odohral osem minút aj s plusovým bodom, bodyčekom a dvoma blokmi. Duel nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Reilly Smith.

Jurčov bodyček:
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk)


Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. M. Comtois (ANA), 3. A. Tuch (VGK)

BOS - WSH 6:3

Washington bez Cháru prehral v Bostone, Mantha opäť skóroval

Washington v nedeľu v Bostone odohral druhý zápas za dva dni bez niekdajšieho kapitána Bruins Zdena Cháru, ktorý dostal po náročnom zápase voľno. Jeho bývalý tím si natiahol víťaznú sériu na štyri zápasy, keď Brad Marchand zaznamenal dva góly a dve asistencie, Patrice Bergeron dva góly a asistenciu a Tuukka Rask 30 zákrokov, aby „Medvede“ triumfovali pomerom 6:3. Marchandov druhý gól padol do prázdnej brány a bol to jeho 700. bod v kariére. Bergeron strelil 21 000. gól v histórii Bruins. Dva góly strelil David Krejčí, kým dve asistencie zaznamenali Craig Smith a David Pastrňák. Capitals prehrali druhý zápas z posledných troch. Dva góly strelil T.J. Oshie a jeden Anthony Mantha, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe a vytvoril nový klubový rekord s gólom v každom z prvých štyroch zápasoch v drese organizácie. Nicklas Bäckstrom si konto rozšíril o dve asistencie a Vítek Vaněček opustil duel s 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. D. Krejčí, 3. B. Marchand (všetci BOS)

VAN - TOR 3:2 PP

Canucks dokázali po dlhej pauze otočiť zápas proti Leafs

Vancouver si zaslúži poklonu za to, ako zvládol svoj prvý zápas po 18-dňovej pauze. Kým sa dostal do tempa, prehrával po góloch navrátilcov Williama Nylandera a Austona Matthewsa 0:2, no nakoniec Bo Horvat začal cestu za obratom, ktorú druhým gólom v zápase zavŕšil v druhej minúte predĺženia. Po jeho prihrávke skóroval aj Nils Höglander, kým Braden Holtby zneškodnil 37 striel. Canucks si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Maple Leafs prehrali štvrtý duel po sebe. Nylander pridal aj asistenciu, John Tavares zaznamenal dve a Jack Campbell urobil 21 zákrokov. Hostia prišli aj o Zacha Hymana, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie pri zákroku „koleno na koleno“ Alexa Edlera.

Odporúčame:
Koleno na koleno: Edler zranil útočníka Toronta + video

Skvelý a dôležitý zákrok Holtbyho:


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (VAN), 2. W. Nylander (TOR), 3. B. Horvat (VAN)

PHI - NYI 0:1 PP

Sorokin doviedol Islanders k futbalovej výhre nad Flyers

Iľja Sorokin vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne, čím spomedzi nováčikov vyrovnal lídra Alexa Nedeljkovica z Caroliny. S 30 zákrokmi doviedol Islanders k výhre 1:0 nad Philadelphiou, o ktorej rozhodol až v tretej minúte predĺženia Nick Leddy. Briana Elliottea prekonal z 28. strely mierenej na jeho bránu, no za prispenia brániaceho Travisa Sanheima, od ktorého hokejky sa pôvodná prihrávka odrazila do brány. New York vyhral piaty vzájomný zápas po sebe a v šiestom z ôsmich v tejto sezóne bol potrebný nadstavený čas. Flyers prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Rozhodujúci gól Leddyho:


Hviezdy duelu: 1. I. Sorokin (NYI), 2. B. Elliott (PHI), 3. N. Leddy (NYI)

BUF - PIT 4:2

Tokarski, Reinhart doviedli Sabres k výhre nad Penguins

Dustin Tokarski urobil 34 zákrokov vo svojom druhom zápase za dva dni, aby pomohol Buffalu k výhre 4:2 nad Pittsburghom. Arttu Ruotsalainen otvoril skóre už po 26 sekundách hry a Sabres viedli v strede tretiny už 3:0, keď sa k nemu na streleckej listine pridal aj dvojgólový Sam Reinhart. Tokarskimu zničil nulu Jason Zucker v 51. minúte, po ktorom pridal poistku do prázdnej brány Rasmus Asplund. Skóre však ešte pozmenil Teddy Blueger, ktorý znížil na konečný stav. Casey DeSmith urobil 25 zákrokov. Buffalo vyhralo druhý zápas z posledných troch, Pittsburgh prehral druhý z troch a prišiel o päťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. D. Tokarski, 3. R. Dahlin (všetci BUF)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (VGK) 07:58 0 0 0 +1 0 1 1
M. Studenič (NJD) 12:18 1 0 1 +1 4 3 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 04. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL