Bude hnať Dallas v play-off dopredu plná aréna?

V aktuálnej sezóne boli pre pandémiu tímy NHL radi aj za to, že mohli do svojich arén pustiť divákov aspoň v obmedzenej kapacite. Jeden by pritom mohol už počas play-off otvoriť dvere svojej arény pre všetkých divákov, ktorí sa do nej zmestia.

Frank Seravalli z TSN vo štvrtok informoval, že tím Dallas Stars uvažuje o tom, že by v prvom kole play-off naplnil svoju halu do plnej kapacity. Potvrdil mu to výkonný riaditeľ organizácie Brad Alberts s tým, že mesto aj miestne zdravotnícke autority to povolili.

„Je to správne vec, aby to urobili po sociálnej stránke? Dokážu ochrániť svojich zamestnancov na čiastočný úväzok a uvádzačov v aréne? Na tom v tomto momente pracujú. Rozhodnutie potrebujú urobiť do budúceho týždňa,“ poznamenal Seravalli.

NHL podľa Seravalliho zrejme nebude stať Stars v ceste, ak by sa pre tento krok rozhodli, ak splnia všetky nariadenia v protokoloch. Liga však bude mať konečné slovo a napríklad v NBA vedenie súťaže umožnilo tímu Dallas Mavericks naplniť halu v play-off len z 50 percent. Otázkou je tiež, či by týmto Stars nezískali konkurenčnú výhodu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 04. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL