Bemström zmazal trojgólovú stratu čistým hetrikom + video

Columbus bol na ceste za prehrou, keď do tretej tretiny vstupoval s trojgólovou stratou. Zápas s Nashvillom nakoniec prehral 3:4, ale získal aspoň bod. A to len vďaka čistému hetriku Emila Bemströma.

Dvadsaťjedenročný Švéd, ktorý vlani ako nováčik strelil 10 gólov a pridal 10 asistencií, vstupoval do pondelkového zápasu so ziskom dvoch asistencií z prvých 16 zápasov sezóny. Jeho tím po dvoch tretinách prehrával 0:3, no potom prišiel jeho koncert.

Bemström strelil svoj prvý gól v sezóne v druhej minúte tretej dvadsaťminútovky. Druhý pridal v ôsmej minúte a svoj prvý hetrik v NHL spečatil v 16. minúte, keď vyrovnal na 3:3. Aj napriek prehre bol po zápase vyhlásený za prvú hviezdu.

„Som len rád, že som mohol streliť nejaké góly,“ povedal po zápase. „Nevyhrali sme ten zápas, ale myslím si, že sme hrali celkom dobre. Dúfajme, že si vybudujem nejakú sebadôveru v nasledujúcich troch zápasoch, aby som bol v budúcej sezóne sebavedomý.“

Bemström vynechal 21 zápasov od 18. marca pre zranenie dolnej časti tela. Pondelkový duel po jeho druhý po návrate, ktorý zažil cez víkend proti Caroline.

„Dokáže strieľať puk a nie je tajomstvom, že toto je náročný rok pre množstvo hráčov s tým všetkým, čo sa deje. Som na neho super hrdý za to, aký výkon podal dnesvečer,“ skonštatoval obranca Michael Del Zotto.

Posledným hráčom Blue Jackets s čistým hetrikom bol Brandon Saad, ktorý ho dosiahol ešte 2. apríla 2016.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 05. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL