Ako sú na tom tímy Slovákov s bojom o play-off?

Základná časť v NHL nám vrcholí a tým pádom sa čoraz viac rozširuje počet istých účastníkov play-off. Doteraz sa doň kvalifikovalo 12 tímov, vrátane niekoľkých so slovenským hokejistom v zostave. Ako sú na tom ostatní hráči spod Tatier?

Vo Východnej divízii už poznáme kompletnú štvorku postupujúcich, keď si postup v pondelok spečatil Boston, za ktorý v tejto sezóne chytával Jaroslav Halák. Play-off si zahrajú aj Islanders, Penguins a Washington, ktorý v tomto ročníku reprezentuje aj Zdeno Chára.

Ďalším Slovákom s istotou play-off je obranca Erik Černák, ktorého Tampa je jedným z troch tímov Centrálnej divízie so získanou miestenkou. Ďalšími sú Carolina a Florida. Dallas, za ktorý hráva Andrej Sekera, je v divízii piaty so štvorbodovou stratou na Nashville. Predators odohrajú ešte tri zápasy – jeden proti Columbusu, dva proti Caroline, Stars štyri – dva proti Tampe, dva proti Chicagu.

Aj v Západnej divízii sa bojuje o poslednú postupovú pozíciu. Vegas, za ktoré si v sezóne zahral aj Tomáš Jurčo, je v nej prvé pred Coloradom a Minnesotou. Štvrté je aktuálne St. Louis s päťbodovým náskokom pred Arizonou a troma zápasmi k dobru. Najbližšia strata bodu by nádeje Coyotes ukončila.

V Severnej divízii majú po pondelku isté play-off Toronto, v drese ktorého v tejto sezóne Martin Marinčin zatiaľ nenastúpil, a Edmonton, ktorý postup spečatil v pondelok. Winnipeg a Montreal Tomáša Tatara ich nasledujú s 57 bodmi a piatimi zápasmi do konca. Ohrozuje ich už len Calgary, no už len v matematickej rovine – stráca 10 bodov a maximálne môže získať už len 12.

Do play-off sa s určitosťou nepozrie Richard Pánik z Detroitu, Christián Jaroš zo San Jose a nebude v ňom hrať ani New Jersey, v ktorého drese v tomto ročníku debutoval Marián Studenič.

V hre o play-off sú ta momentálne len dvaja Slováci. V prípade Tatara hraničí účasť v bojoch o Stanleyho pohár s istotou, v prípade Sekeru to nevyzerá dobre.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 05. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL