Šokovaní Rangers: Pokuta je smiešna, Parros by mal opustiť disciplinárku

Tím New York Rangers nebol spokojný s rozhodnutím Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL, ktoré za besnenie v pondelkovom zápase potrestalo Toma Wilsona z Washingtonu len pokutou 5000 amerických dolárov.

Rangers vo svojej reakcii na trest, ktorý označili za smiešny, zašli až tak ďaleko, že volajú po hlave viceprezidenta oddelenia a šéfa disciplinárky Georgea Parrosa, ktorý kontroverzného útočníka nesuspendoval napriek tomu, že udrel zozadu do oblasti krku a hlavy Pavla Bučneviča ležiaceho v bezbrannej pozícii na ľade a následne v šarvátke zranil hviezdneho Artemija Panarina, ktorý si už v sezóne nezahrá.

Odporúčame:
NHL otvorila poľovačku na hviezdy, myslí si John Scott

Tak ako mnoho ľudí, aj newyorská organizácia sa nezamýšľala o tom, čo Wilson dostane suspendáciu, ale skôr, aká dlhá bude. Aj oni tak boli prekvapení, keď namiesto toho prišla len pokuta, ktorá je pri Wilsonovom plate, podľa Lukea Foxa zo Sportsnet, ekvivalentom necelých 67 dolárov u priemerného zamestnanca v Kanade. A podľa Warrena Sharpa z NBC Sports je rovnako vysoká, ako dáva NFL svojím hráčom za to, že majú ponožky príliš nízko.

„Tím New York Rangers je extrémne sklamaný z toho, že útočník Capitals Tom Wilson nebol suspendovaný za jeho strašný akt násilia z pondelkového večera v Madison Square Garden,“ vyhlásil tím.

„Wilson je opakujúcim sa hriešnikom s dlhou históriou podobných činov a nám príde šokujúce, že NHL a jej Oddelenie hráčskej bezpečnosti zlyhalo v urobení vhodných krokov a jeho suspendovaní na neurčito.“

„Wilsonovo nebezpečné a bezohľadné správanie spôsobilo Artemijovi Panarinovi zranenie, ktoré mu neumožní znova hrať v tejto sezóne. Vnímame to ako zanedbanie povinností šéfa Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL, Georgea Parrosa, a veríme, že nie je spôsobilý pokračovať vo svojej funkcii.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL