J.T. Compher pomohol k dôležitej výhre prvým hetrikom v NHL + video

Colorado potrebovalo oba body zo stredajšieho zápasu proti Los Angeles, aby mu Vegas víťazstvom nad San Jose „nevyfúklo“ Prezidentovu trofej. Nakoniec vyhralo 6:0, pričom polovicu gólov strelil J.T. Compher.

Dvadsaťšesťročný americký útočník začal svoju cestu za prvým hetrikom v kariére v poslednej minúte prvej tretiny, keď zvyšoval na 3:0. V druhej tretine pridal zvyšné dva góly – v piatej minúte zvyšoval na 4:0, v 12. minúte na konečných 6:0.

„Je to dosť cool. Je vzrušujúce streliť tri góly v jednom zápase, keď sa blížite ku koncu základnej časti a hráte doma, no všetky tri góly padli po skvelých akciách mojich spoluhráčov. Odviedli skvelú prácu, uľahčili mi to,“ povedal Compher.

„Myslím si, že mu to môže dodať iskru. V poslednom čase sa mi jeho hra páčila. Veľmi dobre korčuľuje a naháňa puky. Musí byť húževnatým hráčom, aby bol úspešný. Keď bude korčuľovať a hýbať sa tak, ako v posledných pár týždňoch, stanú sa mu dobré veci. Mal aj trochu smoly. Keď zažijete takýto večer, tak vám to snáď dodá nejakú sebadôveru, “ skonštatoval o svojom zverencovi tréner Jared Bednar.

Compher strelil v tejto sezóne 10 gólov a pridal osem asistencií v 47 stretnutiach.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 05. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL