Uvidíme ešte v tejto sezóne debut Adama Ružičku v NHL?

Tím Calgary Flames odohrá v tejto sezóne ešte štyri zápasy, v ktorých mu o nič nepôjde. Sean Monahan je zranený a na svoju šancu čakajú mladíci, akým je aj Adam Ružička. A vyzerá to tak, že by slovenský útočník mohol zažiť debut v NHL.

Ružička síce nebol ešte formálne povolaný zo Stocktonu z nižšej AHL, ale v stredu trénoval s hlavnou skupinou Flames.

„Chcel som, aby s nami trénoval a aby som videl, ako na tom sú jeho nohy a či bude stíhať tempu,“ poznamenal tréner Darryl Sutter. „Od toho sa odrazíme.“

„Plamene“ už dlho uvažovali o tom, ako efektívnym by mohol byť Ružička na najvyššej úrovni a teraz majú perfektnú príležitosť, aby to zistili. Najbližšie hrajú vo štvrtok proti Vancouveru. Následne sa s ním stretnú aj v nedeľu, utorok a stredu.

„Viedol v tejto sezóne bodovanie Heat a mal solídnu prípravu s Flames, čo z neho robí jednu z top útočných nádejí v systéme tímu. Dajme mu šancu ukázať, ako na tom budú jeho zručnosti medzi najlepšími hráčmi sveta,“ skonštatoval Eric Francis zo Sportsnet.

Dvadsaťdvaročný rodák z Bratislavy odohral v tejto sezóne AHL 28 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a nazbieral dokopy 21 bodov. Vlani zaznamenal 27 bodov (10+17) v 54 dueloch. Calgary ho draftovalo v roku 2017 z celkového 109. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 05. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL