Rangers dostali povolenie hovoriť s držiteľom Ceny Jacka Adamsa

Tím New York Rangers dostal od tímu Vegas Golden Knights povolenie absolvovať pohovor s Gerardom Gallantom v procese hľadania nového hlavného trénera. Informoval o tom Darren Dreger z TSN.

„Očividne je jedným z top kandidátov v tomto procese, ktorý už nový generálny manažér Chris Drury odštartoval,“ poznamenal odborník.

Newyorský tím vyhodil začiatkom týždňa po troch sezónach Davida Quinna i jeho troch asistentov. Stalo sa to týždeň po tom, čo klub opustil aj generálny manažér Jeff Gorton a prezident John Davidson. Majitelia neboli spokojní s mierou pokroku, ktorý tím v ročníku dosiahol.

Gallant pôsobil vo Vegas od inauguračnej sezóny tímu a doviedol ho v nej do finále Stanleyho pohára. Minulý rok v januári však dostal výpoveď. Momentálne sa pripravuje na majstrovstvá sveta, na ktorých povedie Kanadu.

Päťdesiatsedemročný kormidelník v minulosti viedol aj Columbus a Floridu. V NHL dosiahol bilanciu 270-214-4-51 a v roku 2018 získal Cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny. Hráčske skúsenosti zbieral ako útočník v dresoch Red Wings a Lightning.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 05. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL