Video: Prvé floridské derby v play-off prinieslo aj neuznaný gól a „bezohľadný“ hit

Tí, čo sa tešili na historický prvý zápas dvoch floridských rivalov v play-off, nemohli byť sklamaní. Zápas priniesol gól i divoký priebeh, keď sa vedenie menilo štyrikrát. Nakoniec diel vyhrala Tampa Bay pomerom 5:4. Okrem gólov sme videli aj dva momenty, ktoré si vypýtali väčšiu pozornosť aj po zápase.

Hneď v úvode zápasu sa Floride neuznal gól, ktorým by domáci otvorili skóre. Rozhodcovia okamžite rozpažili pre nedovolené bránenie v hre brankárovi. Tréner Panthers, Joel Quenneville, to neskúsil ani reklamovať, no opakované zábery dávajú pochybnosti, či sa Sam Bennett skutočne dopustil nedovoleného bránenia.

Here's the replay of the goal that was called off.
???? @NHLonNBCSports pic.twitter.com/kVys706S1w

— Here's Your Replay ?? (@HeresYourReplay) May 17, 2021

Netrvalo dlho a skóre sa otvorilo. Na druhej strane, keď Blake Coleman poslal počas oslabenia Lightning do vedenia.

Ďalší moment prišiel v strede tretej tretiny a opäť v ňom zohral úlohu Bennett, ktorý narazil na mantinel Colemana. Od rozhodcov dostal dve minúty za napadnutie, no po zápase jeho zákrok označil tréner Tampy Jon Cooper za ničivý a bezohľadný. Pozitívom pre „Blesky“ bolo, že počas presilovky strelili vyrovnávajúci gól a Lightning sa dostali na koňa predtým, ako Brayden Point strelil aj rozhodujúci gól.

Awful hit by Bennett on Coleman that is worthy of a major penalty. Charging + boarding. Only gets two minutes.. pic.twitter.com/Arg2Qz6gRx

— NHL Safety Watch (@NHLSafetyWatch) May 17, 2021

No a dobrou správou pre Floridu je, že potenciálne našla vo svojich radoch ďalšieho brankára. Radosť z toho nemal Erik Černák. Noel Acciari takto zastúpil Sergeja Bobrovského:

WHAT A SAVE BY NOEL ACCIARI!!! #FlaPanthers
???? @NHLonNBCSports pic.twitter.com/skHP97NtHx

— Here's Your Replay ?? (@HeresYourReplay) May 17, 2021



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL