Pastrňák vstúpil do druhého kola s hetrikom pred 17 tisíc divákmi + video

Toľko šiltoviek na ľade sme v tejto sezóne ešte nevideli. David Pastrňák pomohol k úspešnému vstupu Bostonu do série druhého kola proti Islanders hetrikom, ktorý si užilo aj viac ako 17 tisíc divákov TD Garden.

Pred najväčšou kulisou, akú NHL v tejto sezóne zažila, skóroval český útočník po prvýkrát už 24 sekúnd pred koncom prvej tretiny, keď vyrovnával na 1:1. V strede druhej dvadsaťmiútovky poslal Bruins do vedenia 2:1 a hetrik spečatil v 56. minúte duelu, keď stav upravil na 4:2. Jeho tím nakoniec vyhral 5:2.

Pastrňák strelil všetkých päť gólov v tohtoročnom play-off v posledných troch dueloch po tom, čo v prvých troch stretnutiach s Capitals neskóroval ani raz. Hetrik je jeho druhý v play-off v kariére. Dosiahol ho aj v prvom kole play-off v roku 2018.

„Zdá sa, že sa ukáže vždy, keď je o to požiadaný. Myslím si, že je to jeden z hráčov, ktorí prinášajú energiu, ale tiež rád nabudzuje divákov. Zdá sa, že je to pre neho príhodné, že zažil tato večer, keď boli naši fanúšikovia späť v aréne,“ povedal kapitán Patrice Bergeron.

Aj samotný Pastrňák, ktorý v historickom poradí tímu v počte hetrikov v play-off zaostáva už len za troma legendami (Phil Esposito 4, Cam Neely a Johnny Bucyk 3), uznal, že hokej je úplne iný, ak je v hale toľko divákov.

„Je to odlišný šport s nimi v aréne. Určite vás to zahreje pri srdci a pripomenie vám, prečo robíte tento šport. Bolo úžasné mať ich naspäť. Už len príchod na zahrievanie bol zábavný. Boli naším siedmym hráčom celý zápas. Urobili dobrú prácu. Užil som si to,“ poznamenala prvá hviezda zápasu.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 05. 2021 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL