John Scott skritizoval Marnera. Vina padá plne na neho, tvrdí

Odkedy Toronto prehralo tri zápasy po sebe a vypadlo z nádejne rozbehnutej série prvého kola play-off proti Montrealu sa mužstvo vyrovnáva s kritikou. Množstvo z nej pritom smeruje na Mitcha Marnera, ktorý v siedmich dueloch nestrelil ani jeden gól.

Jeden z najlepšie platených hráčov v NHL jednoducho sklamal a odborníci aj fanúšikovia mu to dali pocítiť. S odstupom času sa však nájdu aj viacerí ľudia, ktorí si ho zastávajú. S nimi nesúhlasí niekdajší bitkár a v súčasnosti analytik John Scott.

„Svojím spôsobom nemám rád, keď ho ľudia nazývajú obetným baránkom, pretože sa potom zdá, že robil niečo správne a ľudia ho vinia, pričom by ho viniť nemali. Mitcha Marnera by ste však viniť mali. On je dôvodom, prečo Leafs nešli ďalej,“ povedal Scott pre Sportsnet 590 The Fan.

Podľa Scotta sú za vypadnutie zodpovední aj ďalší hráči, ako aj Auston Matthews, no najväčším vinníkom zostáva Marner, ktorý nestrelil gól už v 18 zápasoch play-off po sebe, čo nie je bilancia, ktorú by ste radi videli u hráča s platom 10,9 milióna dolárov ročne.

„Mal by mať na pleciach väčšinu, ak nie všetku vinu. Obrana hrala dosť dobre, Jack Campbell chytal dosť dobre, útočníci z nižších útokov produkovali, hrali dobre za svoj tím. A Mitch Marner tiež musí zatiahnuť za svoj koniec reťaze. Nemal by byť obetným baránkom, pretože je tým dôvodom, že nevyhrali. je to celkom zrejmé,“ poznamenal Scott. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL