Má Dougie Hamilton za sebou posledný duel za Hurricanes?

Niet pochýb o tom, že výkony obrancu Dougieho Hamiltona mali v tejto sezóne väčšiu hodnotu ako 5,75 milióna dolárov, ktoré mu ročne prinášal jeho súčasný kontrakt. Nikto teda nepochybuje, že ho v lete čaká platový nárast. Otázne však je, kto mu peniaze bude vyplácať.

Z Hamiltona sa môže stať neobmedzený voľný hráč, ak si ho tím Carolina Hurricanes neupíše do 28. júla. Na trhu by si pritom prišiel na svoje. Emily Kaplanová z ESPN verí, že by na ňom mohol získať ročný plat okolo 8,5 milióna amerických dolárov.

Otázne je, či by boli Hurricanes ochotní túto sumu vyrovnať, aby si jeden z pilierov svojej obrany udržali. Luke Decock z The News and Observer si to nemyslí.

„Sú tam zložité rozhodovania. Dougie Hamilton takmer určite odohral svoj posledný zápas za Hurricanes a možno to platí aj o Jordanovi Martinookovi, Brockovi McGinnovi a Mrázkovi. Ani Brind’Amour nie je pod zmluvou pre budúci ročník, hoci majiteľ Tom Dundon by bol šialený, ak by k tomu došlo,“ poznamenal zámorský novinár.

Dvadsaťsedemročný Hamilton začínal kariéru v Bostone, kde strávil tri roky. Ďalšie tri roky pôsobil v Calgary. Teraz má za sebou tretí rok v Raleigh. V 55 dueloch poslednej sezóny vyprodukoval 42 bodov (10+32) a v play-off pridal päť bodov (2+3) v 11 zápasoch.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL