Scheifele stále cíti krivdu: Vyradili ma zo série, bolo to prehnané

Hviezdny útočník tímu Winnipeg Jets, Mark Scheifele, verí, že Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL ho obralo o šancu bojovať po boku svojich spoluhráčov v druhom kole play-off, v ktorom jeho tím prehral sériu s Montrealom už po štyroch zápasoch.

„Stále verím, že trest bol prehnaný. Vyradili ma z tejto série, nedostal som ani šancu hrať s mojimi spoluhráčmi a bojovať s nimi v tej sérii. Na hráča, ktorý mal čisté záznamy... Tu prestanem hovoriť, aby som nedostal pokutu alebo nieto také. Nechám to už tak,“ povedal Scheifele.

Dvadsaťosemročný Kanaďan bol suspendovaný na štyri zápasy za zákrok na Jakea Evans, ktorý utrpel otras mozgu, na konci prvého zápasu série. Týmto podľa neho disciplinárka urobila láskavosť Canadiens.

„Samozrejme, je zdrvujúce, že moja sezóna bola ukončená takto a že som v tej sérii nemohol hrať. Myslel som si, že sa ma pokúsi zastaviť Phillip Danault, no bolo to Oddelenie hokejovej bezpečnosti, ktoré má zastavilo. Určite je to ťažké,“ poznamenal.

Scheifele odohral v tejto sezóne 56 zápasov, v ktorých zaznamenal 21 gólov a 63 bodov. V prvých piatich stretnutiach play-off strelil dva góly a pridal tri asistencie. V budúcej sezóne vynechá pre trest otvárací zápas.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL